• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wymiana gum stabilizatora

michal87tg

Nowy
Auto
AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm
Witam

Tak jak w opisie chciałbym wymienić gumy stabilizatora i chciałem się dowiedzieć od osoby która to robiła już co konkretnie odkręcać bo nie chciałbym za dużo rozkręcać żeby nie tracić czasu. Chodzi mi głównie o konkrety bo chciałbym jak najszybciej to zrobić

ja wiem czytałem to wszystko już ale konkretów nie ma nie chce się jak głupi narobić bo to mijało by się z celem chodzi mi o konkrety a nie ogólnikowo

to już konkret i o takie coś mi chodziło dzięki wielkie :)

---------- Post dodany o godzinie 22:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:18 ----------

Mam jeszcze pytanie po odkręceniu gałki kierowniczej czeka mnie wizyta na laserowej geometrii kół?

Rozumiem, że chodzi ci o wymianę przednich gum (tulejek) stabilizatora?

metoda 1: popuszczenie sanek. - samodzielnie roboty od cholery.
metoda 2: da się to zrobić bez odkręcania sanek, trochę pierdzielenia, dłubania itd, ale i tak łatwiej niż tradycyjnym sposobem.
Zdejmujesz koło, rozkręcasz łącznik, odkręcasz od spodu trawersy obejmę stabilizatora i musisz w jakiś sposób ją rozbić (są zgrzewane) nie będzie to łatwe ale na pewno Ci się uda. Ewentualnie rozwiercić od spodu.
później musisz wydłubać zużytą gumę i w jej miejsce założyć nową.
potem poskręcać i cieszyć się brakiem stuków na nierównościach.

Właściwie ze śrub to: 5x koło + łącznik(2) + 2 śruby od obejmy :happy:

Powodzenia

Amortyzatory
Powrót