• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] wymiana akumulatora Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

domelmen

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm
Witam Wszystkich
mam może banalne pytanie ale wole je zadać.... planuje wymianę akumulatora w Belli, czy odłączenie zasilania i podłączenie ponownie spowoduje jakieś problemy.
Jak wygląda procedura wymiany czy muszę później coś ustawiać resetować?

Pozdrawiam

Zresetuja sie tylko km,z licznika kontrolnego.Plus zegarek,ewentualnie jak masz Conect data

mnie po wymianie akumulatora przestało działać USB, ale udało się przywrócić je do życia.

ja tej zimy odpinalem aku jakies 20 razy i nic sie nie dzialo.Zresetowaly sie jedynie data,godzina.Nie masz sie czego obawiac.

Panowie a jak odpiac aku. Który biegun pierwszy sie odpina a który pózniej pierwszy przypina?
czy nie będzie jakiś numerów z alarmem?

Witam, ja własnie po wymianie aku w 156 po odpaleniu silnka alarm daje taki pulsacyjny dzwięk, wie ktos czemu sie tak dzieje?

Witam czeka mnie wymiana akumulatora i chciałbym was prosić o rady jaki byście polecili wiem że musi być 60AH ale nie wiem jakiej firmy proszę o fachowe doradztwo

Ja w poprzednim JTD-ku w PL miałem Centre Future i bardzo sobie chwaliłem nawet w największe mrozy odpalała od strzała w dziewiątce siedzi jeszcze ori :)

wez sobie 72 Ah 680 A.Ja kupilem Bannera za 320 zl w lutym tego roku.Wiecej bede mogl powiedziec po tej zimie ale narazie jest OK.Wiem ze Centre koledzy odradzali.Napewno Varta tez jest dobra

a co powiecie o BOSCH

- - - Updated - - -

Czarny 72 Ah to trochę nie za dużo ciekawe tak jak wspomniałeś jak się w zimie sprawdzi

tylko ze prad rozruchowy idzie w parze z pojemnoscia,a za duza pojemnosc tez nie jest dobra bo aku nie nadaza zeby sie doladowac zwlaszcza przy jezdzie po miescie.Jak sie jezdzi trasy to mozna zapodac duzo wiekszy akumulator

Ja mogę Ci polecić Centra Futura CA770.
Futura w starym samochodzie padła mi po 8 latach, dlatego do Alfy również kupiłem Futurę.

Ja właśnie zamontowałem Futurę 77ah. 60ah do diesla to chyba jakaś porażka

Amortyzatory
Powrót