Od niedzieli jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 156, auto jest z polskiego salonu, ma w PEŁNI udokumentowaną przeszłość, książkę serwisową, faktury, nawet instrukcje obsługi.
Bella jest z 2003 roku po tzw pierwszym liftingu, zmienione wnętrze prezentuje się naprawdę super. Silnik pod maską to 1.9 JTD 16V (140km)
Przebieg to 220 tysięcy. Auto przed zakupem miało zmieniony rozrząd (20 tyś temu) , sprzęgło, zaciski, miesiąc temu tylne amortyzatory drążki poprzeczne , górne wahacze z przodu łączniki gumy na stabilizatorach przód i tył końcówki drążków , a 1000 KM temu klocki przód i tył.
Fotki :

Za takie auto zapłaciłem 9000zł.
Niestety nie było idealne miało kilka denerwujący mankamentów, postanowiłem jak najszybciej to zrobić
a) Hamulce piszczały
b) Nie było ręcznego
c) Kierunku lewego
d) Świateł przeciwmgielnych
Co zostało zrobione:
1. Wymiana Oleju
2. Wymiana Filtra Oleju
3. Wymiana Filtra Paliwa
4. Wymiana Filtra Powietrza
5. Wymiana Filtra Kabinowego
6. Toczenie tarcz hamulcowych przednich (pomogło auto już nie piszczy przy hamowaniu)
7. Nowe tarcze tylne
8. Linki hamulca ręcznego
9. Był mały wyciek z silnika, który został już naprawiony.
Auto technicznie jest w stanie praktycznie idealnym, pracuje równo, sprawnie przyspiesza i odpala bez problemu.
Aktualnie jednak kilka rzeczy jest do zrobienia
1) Po pierwsze komputer pod przednią szybą (ten większy) ma coś nie tak z wyświetlaczem, pokazuje zamazany obraz który nie zawsze da się przeczytać
2. ) Wizualnie - przedni zderzak ma trochę korozji (według sprzedawcy szkoda parkingowa)

3) Mały odprysk przy nadkolu

4) Odprysk farby w okolicach lusterek

5) Logo Alfy Romeo, taki trochę klasyk w tych autach, nie znalazłem Alfy w której nie byłby on w takim stanie jak tu.

6) Z pierdółek to gałka zmiany biegów, ten 'przycisk ręcznego (chętnie kupię) i wycieraczki wraz z prowadnicami.
7) Dostałem blaszkę od ERG, nie wiem jeszcze czy ją założę.
Wydaje mi się, że opisałem swoją nową Belle najlepiej jak tylko potrafię. Oceniajcie
Pozdro !
Bella jest z 2003 roku po tzw pierwszym liftingu, zmienione wnętrze prezentuje się naprawdę super. Silnik pod maską to 1.9 JTD 16V (140km)
Przebieg to 220 tysięcy. Auto przed zakupem miało zmieniony rozrząd (20 tyś temu) , sprzęgło, zaciski, miesiąc temu tylne amortyzatory drążki poprzeczne , górne wahacze z przodu łączniki gumy na stabilizatorach przód i tył końcówki drążków , a 1000 KM temu klocki przód i tył.
Fotki :

Za takie auto zapłaciłem 9000zł.
Niestety nie było idealne miało kilka denerwujący mankamentów, postanowiłem jak najszybciej to zrobić
a) Hamulce piszczały
b) Nie było ręcznego
c) Kierunku lewego
d) Świateł przeciwmgielnych
Co zostało zrobione:
1. Wymiana Oleju
2. Wymiana Filtra Oleju
3. Wymiana Filtra Paliwa
4. Wymiana Filtra Powietrza
5. Wymiana Filtra Kabinowego
6. Toczenie tarcz hamulcowych przednich (pomogło auto już nie piszczy przy hamowaniu)
7. Nowe tarcze tylne
8. Linki hamulca ręcznego
9. Był mały wyciek z silnika, który został już naprawiony.
Auto technicznie jest w stanie praktycznie idealnym, pracuje równo, sprawnie przyspiesza i odpala bez problemu.
Aktualnie jednak kilka rzeczy jest do zrobienia
1) Po pierwsze komputer pod przednią szybą (ten większy) ma coś nie tak z wyświetlaczem, pokazuje zamazany obraz który nie zawsze da się przeczytać
2. ) Wizualnie - przedni zderzak ma trochę korozji (według sprzedawcy szkoda parkingowa)

3) Mały odprysk przy nadkolu

4) Odprysk farby w okolicach lusterek

5) Logo Alfy Romeo, taki trochę klasyk w tych autach, nie znalazłem Alfy w której nie byłby on w takim stanie jak tu.

6) Z pierdółek to gałka zmiany biegów, ten 'przycisk ręcznego (chętnie kupię) i wycieraczki wraz z prowadnicami.
7) Dostałem blaszkę od ERG, nie wiem jeszcze czy ją założę.
Wydaje mi się, że opisałem swoją nową Belle najlepiej jak tylko potrafię. Oceniajcie
Pozdro !
Ostatnia edycja: