Wyłamany kluczyk:-/ co zrobić??

Auto
AR 156 2.4 JTD 2000 r
Witam kolejny raz. Wczoraj przez zamarznięty zamek wyłamałem kluczyk z obudowy. mam zapasowy który też już był klejony parę razy i dziś nim otworzyłem drzwi ale przy odpalaniu nie uważałem i też się wylamal. Na chwilę obecna sklejony izolacja. Teraz pytanie czy np kupić jakiś używany kluczyk i czy da się przełożyć sama płytkę. Ewentualnie ile dorobienie kluczyka bez karty kodowej. Może ktoś z forum ma do sprzedania stary kluczyk lub sama obudowę albo ktoś poleci jakiś zakład w którym to zrobia

Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka

ok 40 zł samo dorobienie grotu i przekładka elektroniki i immo do nowej obudowy - tyle u mnie wołają
bo rozumiem że u ciebie tylko grot jest problemem ?

Tzn groty sa dobre tylko obudowy wylamane

To ja mam temat pośredni, rozp....olił mi się zamek od kierowcy, od pasażera normalnie kluczyk wkładam i zamykam/otwieram auto. Od kierowcy kluczyk wchodzi do połowy a z gniazdka wystaje jakiś drut (!?). Do sedna sprawy. Jeśli kupię klamkę i przełożę to kluczyk nadal będzie pasować?

Może ktoś Ci się chciał włamac do auta i zostawił drut:-D

Jeśli kupisz całą klamkę to kluczyk wejdzie, ale nie przekręcisz nim. W takiej sytuacji, albo przełożysz bębenek co na jedno wyjdzie, albo dasz zlecić formowanie nowego bębenka pod twój kluczyk.

Tzn groty sa dobre tylko obudowy wylamane

to kup nowe obudowy i przełóż wszystko i gotowe

ktoś na forum chyba sprzedawał nowe obudowy za właśnie kilka dych - trzeba by poszukać tematu

Nie mogę znaleźć. Chce kupić taki jak mam czyli czerwony. Nowego nigdzie nie widziałem a używki sa dość drogie i to jeszcze ciężko spotkać w dobrym stanie.

Z czerwonymi obudowami będziesz miał problem, jedynie oryginalny zestaw lub używka ze wszystkimi zamkami i stacyjką.

To w czerwonym kluczyku nie da się wymienić obudowy??

Znalazłem cos takiego:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3903157336 czy da się wyjąć środek i przełożyć do tego. A druga sprawa czy idzie gdzieś kupić taka gumke na przycisk ewentualnie od mojego uszkodzonego wymontować:-)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót