losdamianos
Nowy
Pytanie do ludzi którzy mają programowo wyłączony i zaślepiony EGR. Czy zauważyliście,że DPF się częściej wypala po tym zabiegu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
JA mam EGR wyłączony i zaślepiony . DPF siedzi plus remap. Wypalania średnio co 500 km. Bez różnicy przed i po.
Przed programowym usunięciem EGR wypalanie jak w zegarku co 550km (zawsze stała trasa), po mapie i usunięciu co 650-680 na tej samej trasie. Do tego koniec przydławki i szarpania przy wypalaniu DPF. Polecam to każdemu (nawet ostatnio ASO po cichu przyznało mi rację-do tej pory absolutnie nie polecali takiego zabiegu).Pytanie do ludzi którzy mają programowo wyłączony i zaślepiony EGR. Czy zauważyliście,że DPF się częściej wypala po tym zabiegu?
Badanie bez dpf,bez egr...wyszlo ze nie wielka różnica w co2 i itp.pod warunkiem ze silnik sprawny.
Panowie jeszcze pytanie mam jak by się wszytko zachowywalo gdybym miał włączonego egr w kompie a nie został by zaslepiony?