Pozwolę sobie w tym temacie porównać te 2 zakłady, może się to komuś przyda.
Serwisowałem się już u jednych jak i u drugich, do nikogo innego nie jeżdżę (raz byłem w Fiat Bilex, ale staram się zapomnieć ten koszmar

).Obydwa zakłady uważam za dobre, albo nawet bardzo dobre, chyba lepszych w Łodzi nie ma. Miła fachowa obsługa w jednym i drugim zakładzie. Może w Alfa Team trochę śmierdzi serwisem (w końcu większy zakład), ale to tylko pozory. Jednym i drugim zdarzają się wpadki. W moim przypadku:
Alfa Team: Pojechałem do nich z brakiem mocy, chłopaki po przejażdzce stwierdzili że wszystko jest OK, a okazał się pęknięty dolot.
TMiN: Oddałem na wymianę zawieszenia, jadę w dniu odbioru wsiadam w autko i samochód nie nadaje się do jazdy, bo chłopaki zapomnieli się przejechać po wymianie :/ Kolejne 2 dni czekania.
Gdybym miał polecić któryś zakład z tych 2 to wybrał bym autocomplex czyli AlfaTeam, za krótszy czas oczekiwania na wolny kanał. W TMIN jest taniej to fakt, ale te kolejki :/
Podsumowując: Jeżeli szukuje się większy remoncik to TMinN za ceny. Jeżeli na diagnostykę lub mniejsze awarie to Alfa Team za krótkie terminy.