• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Wydech z 2,4 JTD do 3,2 jts

aro7773

Nowy
Auto
Być może 159
Witam, jest szansa żeby wydech z 2,4 pasował do 3,2 ? Bo na alledrogo są wydechy z podanymi modelami silnika i że niby pasuje.
Proszę się nie śmiać że chcę zamontować wydech z diesla do benzyny xD
Pozdrawiam.

ja mam z 2.4 jtdm w 1.9jtdm :) ale zderzak jest wymieniony tez z 2.4 bo 1.9 nie ma seryjnie 2 otworów na wydechy.

Witam, jest szansa żeby wydech z 2,4 pasował do 3,2 ? Bo na alledrogo są wydechy z podanymi modelami silnika i że niby pasuje.
Proszę się nie śmiać że chcę zamontować wydech z diesla do benzyny xD
Pozdrawiam.
Fizycznie końcówki zamontujesz, kwestia tylko doznań akustycznych :)
Dlaczego wymieniasz?

Ogólnie to chciałbym wymienić na podwójny wydeszek bo mam 1,9 silnik, dlatego pytam o 3,2 bo jak by pasował do 2,4 to i by wszedł do 1,9 :)

ja mam z 2.4 jtdm w 1.9jtdm :) ale zderzak jest wymieniony tez z 2.4 bo 1.9 nie ma seryjnie 2 otworów na wydechy.

Ale ja niby mam zaślepkę pod drugi wydech czy może to atrapy czy jak?

Kolego niema zaślepki...albo są ori dwie ,,dziury"albo jest jedna,możesz sobie wyrzeźbić drugą,jest obszerny wątek o tym lub kupić ori zderzak z 2.2,2.4,3.2 ;)

Tą zaślepkę możesz zdemontować, ale otwór będzie większy. Nie wiadomo dlaczego producent tak to zaprojektował :) Rozwiązaniem jest wycięcie ramki z tej zaślepki, żeby wyrównać otwory. Jeśli zrobisz to starannie to efekt będzie dobry.

Szkoda myślałem że to będzie pulg&play. Teraz muszę się zastanowić czy rzeźbić czy kupić zderzak i dac do lakiernika

Tak jak pisał kol [MENTION=25095]magil[/MENTION] jeżeli posiadasz jakieś zdolności manualne:)to spokojnie ogarniesz temat i będzie git,wiadomo ori to ori ale i zabawy więcej plus koszta nieporównywalne.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Chyba jednak będę rzeźbił, odpuszczę kupno zderzaka bo jak baba się dowie to...
Może któryś z kolegów co tam rzeźbił pamięta wymiary do tej zaślepki? Bo się okazało że nie mam czym zmierzyć tego xd

Chyba jednak będę rzeźbił, odpuszczę kupno zderzaka bo jak baba się dowie to...
Może któryś z kolegów co tam rzeźbił pamięta wymiary do tej zaślepki? Bo się okazało że nie mam czym zmierzyć tego xd

Jest zgrzana chyba w trzech punktach ze zderzakiem. Trzeba wyciąć z niej ramkę o szerokości bodajże 1.5-2 cm. Jak będziesz miał ją w rękach to się przekonasz.

Miałem taką rzeźbę i wcale źle to nie wyglądało. :)

Jest zgrzana chyba w trzech punktach ze zderzakiem. Trzeba wyciąć z niej ramkę o szerokości bodajże 1.5-2 cm. Jak będziesz miał ją w rękach to się przekonasz.

Miałem taką rzeźbę i wcale źle to nie wyglądało. :)

Potem czym to zgrzewałeś? Lutownicą?

Amortyzatory
Powrót