Wydech alfa 147

artiq6

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9
Dobry wieczór, mam problem z zamontowaniem wydechu do alfy 147. Postanowiłem zakupić wydech z 2 końcówkami. Okazała się że przedlift ma troszkę szerszą dziurę w zderzaku. Moje pytanie co zrobić żeby oddalić rury od zderzaka. Możliwe jest żeby zderzak zaczął się topić?
295.jpg
296.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Nic nie zrobisz, jedynie możesz powiększyć otwór. Ja bym sprzedał i kupił ładną pojedynczą 90-100mm. A najlepiej to duplex na dwie strony

Nic nie zrobisz, jedynie możesz powiększyć otwór. Ja bym sprzedał i kupił ładną pojedynczą 90-100mm. A najlepiej to duplex na dwie strony
Byłem pewny że spasuje, do głowy by mi nie przyszło że mogą być aż tak różne otowory w tych wersjach. Nauczka na przyszłość.

A nie da sie trochę opuscic na wieszakach? Jak robilem wydech a koncowka polozyla sie na zderzaku to wygiąłem troche wieszaki przy koncowym i to wystarczylo.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

A nie da sie trochę opuscic na wieszakach? Jak robilem wydech a koncowka polozyla sie na zderzaku to wygiąłem troche wieszaki przy koncowym i to wystarczylo.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Właśnie chyba będę kombinował, ale nie wiem jaka odległość rury od plastiku będzie wystarczająca żeby nic nie stopić. Na razie jest wszystko "na styk".

A propo tematu. Mógłby mi ktoś podrzucić zdjęcie wydechu podwójnego na alfie od dołu? tzn. chce zrobić ładny podwójny wydech u siebie ale zanim zacznę chce zobaczyć jak to wygląda od dołu żeby mniej więcej móc to zamontować.

A propo tematu. Mógłby mi ktoś podrzucić zdjęcie wydechu podwójnego na alfie od dołu? tzn. chce zrobić ładny podwójny wydech u siebie ale zanim zacznę chce zobaczyć jak to wygląda od dołu żeby mniej więcej móc to zamontować.
Jak tylko będę miał okazję cyknac fotkę to podrzucę. Ale podwójny w sensie duplex czy podwójny w sensie 1 rura 2 końcówki?

Ostatnia edycja:
Wyglądać pewnie wygląda, ale jedzie gorzej niż seria ;)
W 99% przypadków grzebanie przy wydechu wolnossaka kończy się ubytkami w mocy.

Amortyzatory
Powrót