wycieraczki w 155

Lipa, kupiłem takie jak ty MDX, ale one nie pasują do standardowych ramion. Ty zmieniałeś je u siebie, czy kombinowałeś żeby założyć te płaskie?

tera moge albo je odesłać, albo kupić inne ramie. jak dobrze pamiętam to od Tipo pasują, tak?
http://www.allegro.pl/item788249644_ramie_wycieraczki_przod_tipo_tempra.html znalazłem i nie wiem czy będą pasować...

Jak coś to mam dostęp do wycieraczek valeo compact revolution oraz xtrm, ceny bardzo przystępne, bo 20 25 zł sztuka, a wymiary dowolne. Jak coś to pisac na priv. W sumie to użytkuje w dwóch autach xtrm, a w jednym revolution i różnicy nie widac w zbieraniu wody i syfu.

Moje odczucie jest takie, że przednia szyba w 155 jest przekombinowana, bo ani zwykłe wycieraczki szkieletowe, ani "areodynamiczne" (te z tańszych) nie ściągają mi wody na całej szybie tak jak trzeba. Jak te Twoje Valeo mac1us dają radę to będę zainteresowany ;)

Moje odczucie jest takie, że przednia szyba w 155 jest przekombinowana, bo ani zwykłe wycieraczki szkieletowe, ani "areodynamiczne" (te z tańszych) nie ściągają mi wody na całej szybie tak jak trzeba. Jak te Twoje Valeo mac1us dają radę to będę zainteresowany ;)
Jeśli kupisz takie jak maxymalnie mogą byc długie to jakakolwiek wycieraczka Ci się nie dognie do płaszczyzny szyby. Oczywiście chodzi mi o wycieraczke pasażera. Mogę zrobic zdjęcie jak to wygląda u ojca i u mnie i na jakiej płaszczyźnie zbiera.

Lipa, kupiłem takie jak ty MDX, ale one nie pasują do standardowych ramion.

Ale skucha :( zapomniałem przecież, że oryginalne ramiona mają wymienne tylko pióra wycieraczek! W mojej obecnej i poprzedniej 155 ramiona były zmieniane!

Przepraszam Bobryt, że wprowadziłem Cię w błąd!

tera moge albo je odesłać, albo kupić inne ramie.

Jak chcesz to mogę je od Ciebie odkupić, będę miał na zapas

Pozdrawiam!

i faktycznie zamontowałem te płaskie wycieraczki w 145 i STRASZNIE hałasują przy ruchu powrotnym :| i sie zastanawiam czy aby w 155 tak nie będzie..

i faktycznie zamontowałem te płaskie wycieraczki w 145 i STRASZNIE hałasują przy ruchu powrotnym :| i sie zastanawiam czy aby w 155 tak nie będzie..

Dziwne bo u mnie dalej jest cisza :) Może nie ściągnąłeś tych zielonych osłonek na pióra ? ;)

U mnie jest to samo w 155 niestety i mowa o tych samych piórach, które kupił MDX. Przy powrocie guma nie wywraca się na drugą stronę i jest popychana przez wycieraczkę, a nie ciągnięta. Stąd nieprzyjemny dźwięk.

Niestety pamiętam, że oryginalne zachowywały się podobnie.

Jeśli ktoś zna na to lekarstwo, to zamieniam się w słuch.

PS. Ramiona pasują również z Lanosa - jedno mam nieoryginalne do 155 drugie własnie od Lanosa.

Ja sie skusiłem na te płaskie wycieraczki z makro bo wszyscy je zachwalali. Efektem tego jest wytarta szyba, zbierały super ale razem z szkłem z szyby teraz mam paski na szybie od wyciraczek :( zakupiłem teraz valeo i jest super oczywiscie przy zniszczonej szybie juz nie jest idealnie :(

pisałem z gościem od wycieraczek i oto co radzi:

Proszę sprawdzić czy ramiona równolegle przylegają do szyby. W tym celu proszę zdemontować zakupione u nas piórka a metalowe ramiona położyć swobodnie na szybie. Końce ramion zagięte w kształcie litery "U" powinny na swojej zagiętej , krótkiej powierzchni równolegle dotykac szybyJeśli tak nie jest należy lekko nagiąć ramię tak aby dotykało szyby równolegle
Jeśli tak nie jest należy lekko nagiąć ramię tak aby dotykało szyby równolegle

Amortyzatory
Powrót