[MiTo] wycieraczki których nie da się wyłączyć

cudak1987

Nowy
Auto
Alfa Mito 2009r 1.4 turbo
Witam mam problem w mito z wycieraczkami. Po włączeniu zapłonu wycieraczki zaczynają pracować i nie da się ich wyłączyć.
Wina nie leży po stronie przełącznika zespolonego tzw pająka , ponieważ był odpinany i wciąż to samo. Kto wie który przekaźnik odpowiada za wycieraczki ? ?

,,Ale to już było,,

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Przeczytałem wszystkie wątki ale nie widze podobnego problemu jak u mnie. Wycieraczki nie mają dwóch pierwszych biegów.
Jeżeli włącze 3 lub 4 to juz nie da się wyłączyć, chyba że odpięciem klemy i wtedy wracają do normy.
Poniżej przedstawiam film dla zrozumienia tematu.

Próbowałeś adpiąć kleme minusową na dłużej (ponad 30min)?

Tak , aku był odłączany na ponad godzinkę i nie pomogło. Po odpięciu manetki też chodzą. Jest tam jakiś przerywacz/ przekaźnik który odpowiada za wycieraczki? Niestety nie mam żadnej rozpiski:(

Ostatnia edycja:
Czy ktoś wie który przekaźnik jest od wycieraczek przód? :confused:

Obys nie mial tego co ja! pisalem o tym temat...

U mnie szukali wszedzie, i znalezli - by opisac krotko to padl:
- modul wycieraczek
- BMC - computer pokladowy

Dosc sporo to kosztowalo...ale wycieraczki dzialaja :)

Ja tez nie moglem zatrzymac wycieraczek czasami, czasami sie zatrzymywaly nagle w polowie itd...musialem kombinowac by je zatrzymac

Ostatnia edycja:
Obys nie mial tego co ja! pisalem o tym temat...

U mnie szukali wszedzie, i znalezli - by opisac krotko to padl:
- modul wycieraczek
- BMC - computer pokladowy

Dosc sporo to kosztowalo...ale wycieraczki dzialaja :)

Ja tez nie moglem zatrzymac wycieraczek czasami, czasami sie zatrzymywaly nagle w polowie itd...musialem kombinowac by je zatrzymac

Mam nadzieje że obejdzie się bez kompa:(
Ja stawiam na przekaźnik, ale nie mogę namierzyć który odpowiada za wycieraczki.
Wszystkie przekźniki są pod maską ? czy jeszcze gdzieś?

witam jestem przed wymianą skrzynki bsi ponieważ elektryk stwierdził w niej problem.
Bsi musi mieć ten sam nr?
Czy w bsi jest immo?
Czy rzeczywiscie tam moze leżeć problem bo wydatek 500zł za część to nie mało a jest wyjęta i nie widać po niej żadnych uszkodzen czy zalania(jak nowa).
To moje bsi5111639056.jpg

Mam pytanie: czy te awarie wycieraczek mieliście w wersji z czujnikiem deszczy czy nie??

Amortyzatory
Powrót