Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Po odpięciu przepływiomierza wyłącza się również sterowanie EGR, który jest najczęściej winowajcą szarpania.Zaolejone przewody w 8V to norma bo nie ma odolejacza, jak masz chęci i czas to można przeczyścić razem z kolektorem i sprawdzić intercooler, najszybciej i najtaniej sprawdzić to co pisał vudka123, u mnie na szarpanie "pomogło" odpięcię przepłyowmierza, nie działa wtedy tempomat i pewnie spalanie trochę większe, ale to raczej nie jest przyczyną u mnie oprócz takie poszarpywania przy lekkim przyspieszaniu dochodzi raz na jakiś czas ciężkie odpalenie po nocy stania i dymek z wydechu przy tym, podejrzewam wtryski ale jeszcze nie sprawdzałem.
Dzięki za odpowiedzi byłem dziś u mechanika chyba turbina pada bo dużo jest tam oleju a czułem delikatny brak mocy na małych obrotach