• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Wyciek oleju

Rav3k

Nowy
Auto
Brak
Witam, silnik 2.4. Niestety zauwazylem wyciek oleju... Otoz olej pokazuje sie spod pokrywy silnika, z przodu i z tyłu po prawej stronie i tak kapie sobie na dol az na oslone silnika... Co moze byc przyczyna? Obawiac sie uszczelki pod glowica czy raczej jakis uszczelniacz wtrysku?
Zdjecia pogladowe wykonane w nocy, jutro dam jak bedzie jasno.
419.jpg

Tutaj przod silnika, po prawej stronie ten ciemny element - wyciek oleju
420.jpg

A tutaj z prawej strony silnika spod pokrywy kapie, widac ten czarny element jest mokry...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Mogłeś chociaż pokrywę zdjąć, wtedy zapewne znalazłbyś przyczynę ;)

Chwytasz pokrywę silnika, podnosisz do góry i... uwaga już ściągnięta :lol:

Chwytasz pokrywę silnika, podnosisz do góry i... uwaga już ściągnięta :lol:
Znajomy mi tu mowi ze po sciagnieciu pokrywy trzeba zalozyc nowa uszczelke, co az mnie mega zdziwilo.. prawda to?

Może jednak zostaw auto mechanikowi... magil pisał o plastikowej pokrywie na silniku, nie o pokrywie zaworów... ten srebrny kawał plastiku z napisem alfa romeo podnosisz i ściągasz. Wtedy będzie lepiej widać skąd sączy się olej, czy z pokrywy zaworów czy z jakiś węży czy jeszcze innego miejsca.

Mi tez chodzilo o ten srebrny kawal plastiku, pokrywe silnika a nie pokrywe zaworow :) wstepne rozeznanie to wlasnie uszczelka pokrywy zaworow :)

Dodaje nowe zdjecia, poci sie w paru miejscach jak widac...
Chyba nic powaznego, jedna chciałbym to ogarnąć, ktoś mnie nakieruje co i jak? Mechanikiem niestety nie jestem... :/
431.jpg

432.jpg
433.jpg
434.jpg

Wszystko to są węże od odmy. Powymieniaj opaski na skręcane i powinno pomóc.

Amortyzatory
Powrót