• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wyciek 147

kapust

Nowy
Auto
156 1,9 JTD 16V
Witam ponownie. Tym razem mam problem z Alfą żony, 147 1,6 bez wariatora, Od pewnego czasu zauważyłem plamę w okolicy miski olejowej, niestety z moich obserwacji wynika że wycieka coraz mocniej...trochę zaczyna mnie to martwić, oleju ubywa (bierze w trasie) i teraz jeszcze dodatkowo ten wyciek, niestety nie mogę załączyć zdjęcia, połączenie skrzyni z silnikiem suche...Macie może jakieś pomysły ,,,uszczelka pod miską ,,,może korek spustowy,,czy tam może dojść do rozszczelnienia??.

uszczelki w tych samochodach nie ma między miską a silnikiem. Montuje się ją na silikon

Właśnie doczytałem, rozumiem że mogło wydmuchać ten silikon, bo właśnie wróciłem i plama jest niestety coraz większa i akurat widziałem jak olej kapnął jakieś 10 cm w linii prostej od korka spustowego oleju w tył auta...

Ostatnia edycja:
Korek spustowy też może mieć wyrobiony lub zerwany gwint ja tak miałem w Vectrze musiałem gwintowana na nowo. Może żona przydzwoniła miską i miska ma pęknięcie.

Amortyzatory
Powrót