[146] Wybór Alfy Romeo146

Jak pierwszego, skoro masz wpisane, że posiadasz GT?

A 146 polecam. Tylko za 2400zł nie spodziewaj się "bardzo dobrego" stanu.

Ja mam 146 na sprzedaż, niedługo się przezucę na inny model ale powiem Ci ze nie jest to perełka. 2500 będę chciał za nią. Ogólnie do zrobienia to konserwacja podłogi (póki co można odpuścić jak nie ma funduszy u mnie w mieście koszt 500zl), polakierować maskę bo bezbarwny odpada, mam dobrany lakier bo grilla malowałem już, silnik 1.8 t.s. 140km, z klima sprawną nabitą, jakies 5k km temu caly rozrząd zrobiony z pompą, nowe opony letnie na alusach 15'', nowe wachacze i amortyzatory z tyłu, 2k km temu olej zmieniany. Póki co wsiadać i jeździć, auto uzytkowane normalnie na co dzień. Jak na pierwszą alfe polecam, nigdy mnie nie zawiodła. Będę sprzedawał jakoś za 1,5 - 2 miesiące

Jeva, jeśli masz 146 w dobrym stanie, to dosyć tanio ją sprzedajesz:).

Czy można wiedzieć, ile kosztował Cię rozrząd?
Bo i u mnie za parę tysięcy będzie do wymiany.

kazikx, napisałem że nie jest to perełka i wady wymieniłem a patrząc na ceny jak spadają w tym modelu to więcej raczej liczyć nie mogę :) za rozrząd dałem 370zł z pompą od Tomka z forum, amortyzatory jak i wachacze również od niego :) zapomniałem dodać że łączniki stabilizatora też wymienione, fajne autko, gdybym wiedział że zostanie ze mną to bym inwestował a tak jak wyjeżdżam to nie mam co z nim zrobić

Jeva, rozumiem. Aczkolwiek konieczność konserwacji podłogi nie jest wadą:) Mnie też to czeka w wakacje, bo szkoda auta... Dla mnie to było auto - ratunek na chwilę, ale póki co jestem bardzo zadowolony (tylko kucyków czasem brak) i nie zamierzam sprzedawać. Nie wiem, czy w ogóle sprzedam. Być może wtedy, gdy trafi się zaufany kupiec, tzn. taki, który nie zajeździ ją na amen, tylko zaopiekuje się nią, jak (może nie pierwszej młodości lecz) fajną dziewczyną:). Nawet jeśli kupię moją wymarzoną GTV, to 146 (raczej) zostanie w domu. Zawsze przyda się auto zamienne. Szkoda opychać 146 w dobrym stanie za czapkę gruszek.

A kim jest dokładnie Tomek z forum? Sprzedawcą części AR? Czy to jego nick?
Pytam w kontekście zakupu rozrządu i pompy.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót