wtryski keihin czyszczenie ??

sebacfc

Nowy
Auto
156 2.5 V6 :D
w swojej v6 będę w końcu robił LPG w końcu i dlatego mam pare pytań ostatnio padł mi czujnik ciśnienia ps-01 wiec podjechałem do chłopaków z auto złomu czy przypadkiem nie maja takowego no i niestety maja tylko z instalacji brc lecz wygrzebałem listwę 5 wtrysków keihin no i mi powiedzieli baaardzo mała cenę koszt pięciu używek to nie jest nawet cena 1 nowej sztuki tylko teraz :
1. jak odganąc do jakiej mocy dokładnie ten wtryski bo żadnego oznaczenia nie znalazłem
2. jeśli będą dobre to jak zregenerować lub wyczyścić , może jakiś zestaw naprawczy
dodam ze do tego będę dokładał reduktor magic 3 oraz zmieniał jego miejsce położenia na lepsze :) jeśli ktoś ogarnia temat tych wtrysków to proszę o pomoc
instalacja to stag 300

wydajność wtryskiwaczy keihin oznaczana jest kolorem "kropki" na naklejce umieszczanej na wtryskiwaczu. Wydaje mi się z do twojego silnika najodpowiedniejsze będą "pomarańczowe" jesli nie ma nalepki to nie wiem.

* Keihin wtryskiwacz (32cc) - zielony,
* Keihin wtryskiwacz (42cc) - biały (9 - 15 kW/cyl.),
* Keihin wtryskiwacz (52cc) - niebieski (13 - 20 kW/cyl.),
* Keihin wtryskiwacz (63cc) - pomarańczowy (18 - 27 kW/cyl.),
* Keihin wtryskiwacz (73cc) - żółty (25 - 35 kW/cyl.),
* Keihin wtryskiwacz (100cc) - brązowy (31 - 45 kW/cyl.).

Czyszczenie wtryskiwaczy tych to jedna wilka niewiadoma, można to zrobić ale nikt ci nie da gwarancji na to jak długo one pożyją. Nie wiem ile to nawet kosztuje ale za cenę ok. 100zł można było kupić azjatycki odpowiednik kopię keihina równie dobrze działającą. Nazywają się one HANA H2000 i nawet był już poruszany temat tych wtrysków do V6 na naszym forum.

dzieki za pomoc koledzy muszę się im przyjrzeć dokładniej bo szczerze to żadnej kropki nie widziałem a teraz mi się sytuacja bardzo rozjaśni:)
a tak poza tym czy słyszał was o reduktorach magic 3 a dokładniej ze puszczają bąki w układ chłodzenia ? czytałem o tym dziś i mnie to dziwi ponieważ paru moich znajomych ma te cuda i złego słowa nie mówią wręcz przeciwnie :)

Pogadaj z kolegą GrzesiekK. on mi zawsze doradzał w sprawie lpg, wie chyba wszystko co wiąże się z LPG i V6.

Co do reduktora Magic3 ja sam mam dwa takie u siebie. I złego słowa o nich nie powiem. Za tą cenę rewelacja ja sobie chwalę. W dodatku jest mały i skuteczny.

Amortyzatory
Powrót