• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wtryski Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Auto
Alfa Romeo 156 2.4 jtd
Witam wszystkich Alfaholików.
Jestem posiadaczką Alfy 156 2.0 JTS.
Ostatnio moja Alfa zaczeła kopcić na szaro a dym pachnie mocno spalinami. Podejrzewam że to wina wtrysku ponieważ komputer pokazuje blad na 4 wtrysku.Wie ktoś jaka jest kolejnosc wtrysków tzn ktory to jest 4 wtrysk? Czy można kupić do niej wtrysk z innej Alfy który bedzie pasować bo ciezko dostac uzywke? posiadam orginalną listwe Bosha.

4-ty wtryskiwacz,jak staniesz przed autem to będzie pierwszy od prawej strony.Numery listwy lub wtryskiwacza powinny być gdzieś na wierzchu,jak nie to zagoń chłopa niech zdemontuje listwę i polować na używkę na alledrogo.

Mógłbyś podać pełna kolejnośc wtryskiwaczy?może sie kiedyś przydac.Liczy sie je 1-2-3-4?

Ostatnia edycja:
A czy wszystkie wtryski są takie same?czy któryś czymś sie różni?jeśli znajde pasujący kupie go i włoże w miejsce tego zepsutego to powinno działać?

Są takie same. Lepiej od razu zdemontować wszystkie i zobaczyć, czy nie leją, uszkodzone wymienic I jeździć :)

Pytanie z zupełnie innej beczki wiec nie jestem pewna czy moge tutaj czy musze zakładać osobny wątek.Czy ktos z Was wie jak sie nazywają dokładnie takie fotele jak w tej Belli. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-156-gta-3-2-benzyna-250km-manualxenonskoranavifull-ID6BG5Dg.html#gallery-grid-full

Ostatnia edycja:
zapomnij koleżanko, fotele w wersji gta to już cud żeby trafić tak jak sama alfa gta to już rzadkość, podobnie jest ze środkiem Ti

Środek Ti to jakie wyposażenie?

Ostatnia edycja:
Ti to pakiet stylistyczny, od zwykłej wersji różni się obniżonym zawieszeniem, progi zew, progi wew, felgi, fotele, kiera, podsufitka, emblematy itd

Amortyzatory
Powrót