[MiTo] Wszystkie mito maja DNA?

• Autor wątku Autor wątku jacek1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek1980

Guest
Witam, jestem na kupnie alfy mito 2009 1,3 jtd, ale na zdjęciach z aukcji w miejscu gdzie powinien być przełącznik DNA jest zaślepka i tyle.:( Teraz moje pytanie- wszytkie modele maja ten system?? na stronce alfy sprawdziłem i jest w każdej wersji.....Nie wiem czy to jakaś ściema czy co?...........proszę o poradę. Z góry dziękuję ps: zainteresowanym mogę dać linka do aukcji. Pozdr

Były w GB wersje 78 koni-junior, bez DNA, bez radia. Jak widać z linku powyżej wersje 95 km również. Diesel pewnie też mógł być na niektórych rynkach. Uprzedzając pytanie czy wystarczy tylko dołożyć przełącznik-najprawdopodobnie nie (posługując się analogią do innych funkcji sterowanych przez body computer.

Były w GB wersje 78 koni-junior, bez DNA, bez radia. Jak widać z linku powyżej wersje 95 km również. Diesel pewnie też mógł być na niektórych rynkach. Uprzedzając pytanie czy wystarczy tylko dołożyć przełącznik-najprawdopodobnie nie (posługując się analogią do innych funkcji sterowanych przez body computer.

Wielkie dzięki za zainteresowanie:) Z tego wynika że mogła być taka wersja bez DNA:( i teraz moje pytanie - jak ta alfa bez DNA jest ustawiona? dynamic, normal? Czy jest sens brać taka wersję bez DNA?-przy sprzedaży nikt nie będzie chciał kupić tego później hmmm.......

Zgodnie z tym co wyczytałem na angielskim forum, DNA jest ustawione w trybie normal, jednak w 95konnym silnku nie ma to wpływu na same właściwości silnika ;] (via, instrukcja)

Z tego co znów ja gdzieś przeczytałem odpowiedź przepustnicy jest taka jak w dynamic natomiast praca układu kierowniczego jak w normal. Jak jest ustawione VDC (o ile w ogóle jest zainstalowane) to już zagadka. Sprzedać pewnie się da-nie wszyscy zwracają na to uwagę (np.kobiety) ale będziesz czuł niedosyt-to pewne. Ja osobiście bym nie brał.

ja bym brał o ile cena jest 4-5k nizsza niz z DNA, jest tam niby jakies kopnięcie z włączonym dna i kierownica sie ładnie usztywnia ale czy to ma sens biorąc pod uwage zwiekszenie zuzycia paliwa? No w zimie tryb A moze miec zastosowanie praktyczne !
najlepiej w tym przypadku byłaby opcja "okrojonego" DNA do 2 opcjii N i A. lol
bierz 120hp diesla albo benzine z lpg, bo nie poczujesz zadnego mrowienia w okolicach pośladkow

Dużą różnicę na + przy załączaniu trybu DNA czuć tylko w autach, które mają uturbione silniki

Amortyzatory
Powrót