• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wstyd-- Warszawa.

alfastar

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.6 TwinSpark
Witam.

Jade dzis motorem z dziewczyna. Wyprzedza nas 147 GTA mysle sobie ale super Alfa. Piekna biala perla.... Zniknela mi z pola widzenia. Do czasu gdy pojawil sie korek w markach. Ja motorem przeslizgalem sie miedzy autami i dojechalem do owej alfy. Po czym otworzyla sie szyba pasarzera i panna ktora tam siedziala wycelowala we mnie niedopalka papierosai rzucila. Zenada poprostu.. Mam nadzieje ze kierowaca tejze alfy przeczyta ten post jesli jest uzytkownikiem naszego forum. A jego panna powinna sie wstydzic i nauczyc troche kultury...
To tyle dziekuje za uwage.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

To bylo celowe kolego. Mialem ta alfe przed soba moze z 20 metrow. Wystawila reke i czekala az sie podjade wystarczajaco blisko. Wtedy wyrzucila.

To bylo celowe kolego. Mialem ta alfe przed soba moze z 20 metrow. Wystawila reke i czekala az sie podjade wystarczajaco blisko. Wtedy wyrzucila.

No to faktycznie nie ładnie,a zwróciłeś uwage czy ramki miała?

Żenada przez "RZ". W zasadzie to jest na to paragraf i wcale bym się nie bawił przy tym w sentymenty, że alfa itd. Chamstwo trzeba tępić i koniec.

Wlasnie ramek nie miala i koniczynki tez nie takze nie wiem czy nalezy do naszego forum. Nie zwrocilem uwagi jakie miala szyldy.. Lakier odwracal uwage :)

Kojarze jedną białą 147 ale tylko w obudowie GTA bo w środku siedzi zwykły TS ale być może to zbieg okoliczności i nie zmienia faktu że chamskie zachowanie

Kojarze jedną białą 147 ale tylko w obudowie GTA bo w środku siedzi zwykły TS ale być może to zbieg okoliczności i nie zmienia faktu że chamskie zachowanie

To bylo w markach w kierunku na bialystok . Moze ten "ktos" ktorego znasz jest z tamtych stron skoro jechal w tamtym kierunku ? Chcialbym zeby wiedzial ze jego pasazerka jest niepowazna.

Dwa dni temu mijałem taką białą perłę GTA na trasie łazienkowskiej, blachy chyba WM (na 100% nie warszawskie ale nie żebym coś sugerował) ale nie pamiętam dokładnie. Kierowca ewidentnie nie miał wg mnie nic wspólnego z duchem alfisti, może to zbieg okoliczności a może ta sama?? Niemniej fakt.. mega żenada

W okolicach Wołomina nie widuję takiej Alfy.
Często też jeżdżę na moto, ale nigdy takiej sytuacji nie miałem, żeby ktoś celowo z premedytacją we mnie czymś rzucił.
Wypadałoby zwrócić uwagę, a gdyby kierowca poziomem kultury nie odbiegał od pasażerki, bez zbytnich wyrzutów sumienia można by np pozbawić auto lusterka ;)

Jedyna na chodzie AR 147 GTA bianco nuova była na blachach WI ( jeszcze 2,5 miesiąca temu moja ) :( Trafiła do pana "Mirka handlarza" i od razu na otomoto.pl Na szczęście ściągnąłem wszystkie identyfikatory, podkładki itp. identyfikujące klub :| Cóż, nie wszyscy się nadają na kierowców AR, a sprawa kultury nie podlega żadnej dyskusji = chamstwo. Na jakimkolwiek zlocie raczej tego auta już nie zobaczymy. Szkoda.

Zachowanie tej "osóbki" skwituję w ten sposób:
Idiotów i chamów nie robią - niestety, sami się rodzą!!!
A swoją drogą podejrzewam, że taka z niej warszawianka jak ze świni baletnica.

uuuuuuuuuu trzeba bylo ja opluc albo podnieść niedopałek i wrzucić do auta ;] jak ktoś jest chamem odwdziecz sie tym samym skonczyly sie czasy przymykania oczu na takie rzeczy zbyt duzo tego sie dzieje.

Jedyna na chodzie AR 147 GTA bianco nuova była na blachach WI ( jeszcze 2,5 miesiąca temu moja ) :( Trafiła do pana "Mirka handlarza" i od razu na otomoto.pl Na szczęście ściągnąłem wszystkie identyfikatory, podkładki itp. identyfikujące klub :| Cóż, nie wszyscy się nadają na kierowców AR, a sprawa kultury nie podlega żadnej dyskusji = chamstwo. Na jakimkolwiek zlocie raczej tego auta już nie zobaczymy. Szkoda.
Tydzień temu widziałem taką na jerozolimskich i to była akurat ta sama alfa co na allegro. Pan ok 40tki skręcał pod medicover i autko nadal było na blachach WI.

BTW., czemu trafiła do "Mirka handlarza" ? Nie można było jej wrzucić tu na sprzedaż? A chociaż info dla potencjalnych kupujących (jest szansa, że znowu trafi na allegro, bo cena była rzędu 38 k zł), być może ten egzemplarz - coś z nią było nie tak? Jak nie problem, to wrzuć od razu proszę cenę, za ile poszła, to chociaż zrobi się rozeznanie cen tej wersji ;]

Ostatnia edycja:
Tydzień temu widziałem taką na jerozolimskich i to była akurat ta sama alfa co na allegro. Pan ok 40tki skręcał pod medicover i autko nadal było na blachach WI.

BTW., czemu trafiła do "Mirka handlarza" ? Nie można było jej wrzucić tu na sprzedaż? A chociaż info dla potencjalnych kupujących (jest szansa, że znowu trafi na allegro, bo cena była rzędu 38 k zł), być może ten egzemplarz - coś z nią było nie tak? Jak nie problem, to wrzuć od razu proszę cenę, za ile poszła, to chociaż zrobi się rozeznanie cen tej wersji ;]
To była moja 13 alfa ;/ i jakby była możliwość normalnej sprzedaży, to po pierwsze nie trafiłaby nigdy do handlarza, na allegro ani otomoto, lub temu podobne strony, tylko w pierwszej kolejności na fora klubowe. A przeszła w obce ręce w sposób, na który powiedzmy nie miałem większego wpływu i szkoda tłumaczyć dlaczego. Cena za którą wystawił ją handlarz na allegro była z kosmosu to raz, a dwa informacje zawarte w ofercie kompletną nieprawdą. Po pierwsze nie był pierwszym właścicielem ( tylko czwartym ), auto było wypadkowe ( zanim ja, ją kupiłem to np. Dukiewiczowa przeleciała nią przez wysypkę ). Auto było użytkowane zimą, na torach itp. Do zrobienia było całe zawieszenie, układ hamulcowy, rozrząd, cewki, do wymiany chłodnica wody, do zrobienia alternator itd. Więc auto do kupienia ale nie za takie pieniądze. Została mi wyczynowa osłona silnika z logiem AR :) po niej. Zadbane egzemplarze to kupuje się w Niemczech ( z naprawdę udokumentowaną historią ) i wtedy rzeczywiście mogą kosztować blisko 38K. Jest mi szkoda auta, ale cóż - takie życie. Aktualnie jeżdżę czerwonym bączkiem po mieście i gdzie nie pojadę, to zawsze użytkownicy AR wymieniają pozdrowienia ale z tym typem i po takiej historii nie chce mieć nic wspólnego.

To była moja 13 alfa ;/ i jakby była możliwość normalnej sprzedaży, to po pierwsze nie trafiłaby nigdy do handlarza, na allegro ani otomoto, lub temu podobne strony, tylko w pierwszej kolejności na fora klubowe. A przeszła w obce ręce w sposób, na który powiedzmy nie miałem większego wpływu i szkoda tłumaczyć dlaczego. Cena za którą wystawił ją handlarz na allegro była z kosmosu to raz, a dwa informacje zawarte w ofercie kompletną nieprawdą. Po pierwsze nie był pierwszym właścicielem ( tylko czwartym ), auto było wypadkowe ( zanim ja, ją kupiłem to np. Dukiewiczowa przeleciała nią przez wysypkę ). Auto było użytkowane zimą, na torach itp. Do zrobienia było całe zawieszenie, układ hamulcowy, rozrząd, cewki, do wymiany chłodnica wody, do zrobienia alternator itd. Więc auto do kupienia ale nie za takie pieniądze. Została mi wyczynowa osłona silnika z logiem AR :) po niej. Zadbane egzemplarze to kupuje się w Niemczech ( z naprawdę udokumentowaną historią ) i wtedy rzeczywiście mogą kosztować blisko 38K. Jest mi szkoda auta, ale cóż - takie życie. Aktualnie jeżdżę czerwonym bączkiem po mieście i gdzie nie pojadę, to zawsze użytkownicy AR wymieniają pozdrowienia ale z tym typem i po takiej historii nie chce mieć nic wspólnego.

Wooooow, no to rzeczywiście niezła kiszka!

Wielkie dzięki za informację, mam nadzieję że nikt się nie nadzieje na ten egzemplarz - chociaż sam się chwilę zastanawiałem nad tym egzemplarzem, żeby na co dzień do pracy jeździć ;)
Teraz wszystko jasne...

Amortyzatory
Powrót