• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Wolno wkręca się na obroty

Auto
AR 159 SW Medium Ti 1.9 150km 2008r
Jak w temacie Alfa 159 1.9jtdm 16v, problemem jest to, że przy wcisnieciu gazu do podłogi zanim od wolnych obrotów dojdzie do czerwonego pola mija dość długi czas 6 sekund może trochę dłuzej, podczas jazdy też jest to odczuwalne. Gdy włączę zapłon pompa paliwa podaje paliwo też dość długo, a po podpięciu pod komputer cisnienie pokazuje odpowiednie. Na forum nie znalazłem tematu z opisem mojego problemu może też ktoś się spotkal z takim problemem i może pomóc? Dodam że Geometria została ustawiona, wtryski ok, Brak nieszczelności, DPF off, EGR off. Nie mam pomysłu co może być przyczyną.

A wcześniej było lepiej?

A turbina wstaje ? Ja miałem coś podobnego jak miałem dziurawy wężyk gumowy od sterowania geometria nie daleko tego zaworu z 3 wyjściami.

Turbina wstaje tak gdzieś od 1600 obrotów wkręca się świetnie, podcisnienia tez posprawdzałem i nie ma nigdzie nieszczelności, Wcześniej przed ustawieniem geometrii było to samo a nawet gorzej, juz nie wiem w czym może siedzieć problem w najbliższych dniach postaram sie sprawdzić pompe paliwa może to ona zbyt długo paliwo pompuje

Amortyzatory
Powrót