Wodzu33-AR 164

jpg.gif
q.jpg (51.5 KB)

jpg.gif
q (1).jpg (73.7 KB)

jpg.gif
q (2).jpg (53.8 KB) ciesze sie że trafiła do alfoholika, może sie kiedyś spotkamy. pozdrawiam. p.s. jak masz jakieś pytania pisz.

Ostatnia edycja:
Norek fajne fotki ze ślubu :) Niedługo będę miał swój i też mnie będzie wiozła :) Z auta jestem bardzo zadowolony, byłem wczoraj na badaniach okresowych i majster miał praktykantów więc wszystko sprawdzał żeby im pokazać, nawet spaliny :) Mówił, że jest w super stanie jak na taki rocznik. Na pewno się spotkamy na jakimś zlocie :) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Norek fajne fotki ze ślubu :) Niedługo będę miał swój i też mnie będzie wiozła :) Z auta jestem bardzo zadowolony, byłem wczoraj na badaniach okresowych i majster miał praktykantów więc wszystko sprawdzał żeby im pokazać, nawet spaliny :) Mówił, że jest w super stanie jak na taki rocznik. Na pewno się spotkamy na jakimś zlocie :) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Norek fajne fotki ze ślubu Niedługo będę miał swój i też mnie będzie wiozła

O mijn god.... Czy oprócz 2012 zapowiadają jakiś koniec świata, że w tym roku bańka milion ślubów?

Jeśli spaliny dobrze pokazał to całkiem całkiem.

no no sliczna :) jest fajnie prezentuje sie na czarnych felgach :)
apropo slubu moja tez jezdzila :) Pozdrawiam

ten ślub to mojej siostry, chciała jechać do ślubu alfa romeo. a co do stanu auta to jest w bardzo dobrym, przez zemnie nie była katowana, a listę masz co zrobiłem. pozdrawiam.

Witam kolejnego posadacza 164 i gratuluję wyboru.
Też mam 164 od prawie trzech lat. Ma silnik 3.0 24V, kupiona w polskim salonie. Obecny jej przebieg to prawie 138 tys.
Zawsze chciałem miec taką Alfę ! To świetny model tej marki. Trzeba o nią dbac, bo na polskich drogach tych modeki jeździ nie za dużo, tym bardziej dobrze utrzymanych !

Pozdrawiam !

Sławek

Witam, dawno nie odświeżałem tematu. Mam obecnie ok 178kkm. Alfe poznałem już dość dobrze. Sam robiłem wymianę uszczelki pod głowicą (jest w dziale zrób to sam). Przerobiłem już hamulce przód i tył z całościowym rozbieraniem tylnych zacisków. Jest już cały nowy wydech oprócz kata bo jest ok. Pierwszy poszedł końcowy, później środkowy, a później rura od katalizatora do środkowego. Zacisk tylni na razie jeden, ale już kupiłem drugi, wstawiłem od AR 147. Nowa linka od ręcznego. Ostatnio nowa piasta w lewym tyle przy okazji wymiany wyszło druciarstwo mechanika, który robił to wcześniej ( przycinał resztki łożyska kontówką przez co nacią trzpień). W przyszłości planuję wyjęcie, wypiaskowanie i pomalowanie proszkowo tylnych sanek bo zaczynają rdzewieć i wymiana wszystkich tulei w zawieszeniu. Czeka mnie także wymiana pompy paliwa bo wyje( od kupienia wyła, ale działa już kolejnych 40kkm :) ) Panel klimatronika też zaczyna szwankować raz działa raz nie. Przedstawiam kilka wybranych zdjęć. Pozdrawiam
u6za.jpg

a26t.jpg

zhop.jpg

y0mq.jpg

93576552.jpg

xzer.jpg

jsgv.jpg

Ostatnia edycja:
Elegancka, reprezetacyjna i oryginalna! Do tego, jak na swoj wiek na prawde w niezly stanie.
A jak sprawuje sie 2.0 w 164?

Sprawuję się bardzo dobrze :) Ma charakter i szybko się wkręca. Miałem okazje pościgać się z hondą prelude IV generacji na angielskich blachach, tuningowana z zewnątrz i do trójki wyprzedzałem ją już na długość auta, także myślę że nieźle :) Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót