• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Woda w tłumiku

Kemot176

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 1.4 120KM / Alfa Romeo GT
Cześć, ostatnio zauważyłem plamę na posadce pod samochodem, co ciekawe w tylnej części samochodu. Źródłem okazał się tłumik końcowy - kapie z niego woda. Czy ktoś z was miał taki przypadek? Czego może to być obiaw?
Dodam tylko, że Mitko jeździ raczej na krótkich odcinkach, co podejrzewam może mieć na to wpływ.

Para wodna skrapla się w zimnym tłumiku, na krótkich dystansach tłumik się nie nagrzeje wystarczająco żeby odparowała. Czasem widać jak niektórym wylewa się cała strużka przy ruszaniu. Jeździć, obserwować [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

co obserwować? jak na krótkich dystansach to w najniższym punkcie zrobić sobie małą dziurkę w puszcze w jej dolnej cześci aby srkopliny mogły spływać inaczej za chwile będzie post na temat nowego tłumika.

dokładnie ,ja w ten sposób załatwiłem tłumik w A500 zgnił od środka ,choć i tak go wymieniłem na monze więc nie było problemu,ale po zdjęciu wylała się zardzewiała breja.

Jak jeździcie na małych dystansach, to komunikacją będzie taniej, a i drogi mniej zapchane ;)
Na poważnie: weź Mito i przegnaj z 50 km nie żałując wcisku gazu do podłogi.

W mojej Giuliettcie w drugim tłumiku jest fabryczna dziurka i tam czasami się poleje. Tak ma być.

w każdym jest w bocznej ściance ale jest za wysoko- żeby się z niej cokolwiek wylało w środku masz już staw.

Amortyzatory
Powrót