Woda w bagazniku

• Autor wątku Autor wątku Antek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antek

Guest
Praktycznie przez całą zime w bagazniku zbiera sie woda dzisiaj musiałem wyjąć aż całą tapicerkę z bagażnika. Najwiecej sie jej zbira w tylnym prawym rogu. nie wiecie z kąd sie to może lać :?: Mi sie wydaje ze moze przez lampę ale nie mam pojecia. Aż sie grzyb zaczol wdawać a nie mam zamiaru miec hodowli w bagazniku.

ja mam ten sam problem ale w 145, woda mi kapie w rogach z tyłu ale leci jakoś z zaślepki plastikowej na końcu dach i woda mi leci na roletę od bagażnika i nie wiem z kąd

mialem to samo sprawdz czy tylne lampy dobrze przylegaja do karoserii i czy maja uszczelki i sprawdz taki koreczek pod kolem zapasowym na dole moze juz sparcial i trzeba nowy wstawic.

ja kiedyś jak miałem mokro w bagażniku to była wina nieszczelnego pryskiwacza...wężyk przepuszczał płyn.

a skoro jesteśmy już przy temacie to małe pytanko;
mam całą podłoge od strony pasażera mokra...którędy może mi cieknąc? miał ktos już z takim czyms do czynienia???

pozdro

Przedewszystkim uszczelkę dobrze sprawdź, bo jak pewnie zwróciłeś uwagę, jak masz mokre auto i podnosisz klapę to cała woda najchętniej do bagażnika by wpadła gdyby nie uszczelka i leje się sympatycznie po "prawie już wewnętrznej części auta" spływając po lampach.... woda pod klapę się dostaje ciągle jeśli tylko jest mokro i jeśli jest jakaś nieszczelność w uszczelce to woda ją na 100% znajdzie i nie da nam żyć... pozdrawiam!

Witam.
Ja mam inną tezę w alfie 146 w bagażniku po prawej stronie pod tylną lampą jest fabrycznie montowany alarm. w blasze jest otwor na zewnątrz w ktorym jest montowana syrena. Sprawdz czy w tym miejscu Ci nie przecieka. U mnie przynajmniej tak jest.
Pozdrawiam narka.:)

Mam problem po sobotniej ulewie miałem pełno wody w zagłębieniu na koło zapasowe stała woda nie wiem skąd się tam wzięła tapicerka była sucha to jakoś musiała popłynąć inaczej miał ktoś kiedyś coś podobnego.

moze odpływy macie niedrożne po zimie, jakies liscie, duperele.

Tam o co innego chodzi u mnie to jest po deszczu skąś woda spływa i się tam dostaje.

Witam
KUBAS miałem kiedyś podobny problem z podłogą po stronie pasażera.U mnie przyczyną był zatkany otwór odpływowy w podszybiu,cała woda po deszczu czy myciu spływała do wnętrza przez otwór wirnika nawiewu,jest on akurat po stronie pasażera pod filtrem pyłkowym (a nie przez ten w podszybiu który u mnie znajduje się w okolicach silnika wycieraczki).Po przetkaniu jest suchutko.

u mnie woda do bagażnika dostaje się przez śrubę mocującą plastikową osłonę zamka. na niej umieszczony jest tez zaczep do mocowania bagażu. po prawej stronie

Ostatnia edycja:
Wytrzyj wszystko do sucha, wyłóż papierem, zamknij klapę i polej wodą, tylko nie za dużo bo utopisz małą:P
Najpierw polej na dach, potem wejdź do środka (przez drzwi) i badaj gdzie papier zaczyna moknąć, jak nie moknie to lej po szybie i szczelinie klapa-buda, itd.

Zobacz bo może woda nie bierze się z bagażnika. Może przesiąkać gdzieś z boku

Jak ściągniecie wykładzinę tylnej ściany bagażnika to zobaczycie otwory technologiczne w ścianie tamtędy wlewa się woda, ja u siebie też miałem problem z wodą w bagażniku.

Amortyzatory
Powrót