Lenix
Aktywny
Witam ponownie, przedstawiam kolejny 'projekt' tym razem tylko pod moim patronatem. Fiat Cinquecento Sportivo AMG o pojemności 900 cm w kolorze Grigio Nickel Met z 1994roku. Auto kupione od starszego pana, pierwszy właściciel, czarne blachy, bezwypadkowy (prawie) bez wyposażenia z przebiegiem 89tyś km polskich
Auto miało służyć do przemieszczania sięz punktu A do B choć czasami stawał pomiędzy. W momencie zakupu jeszcze się uczyliśmy i nie było zbytnio pieniędzy na reperaturki, spawanie lakierowanie itd więc jakoś trzeba było sobie radzić.
Tak to wyglądało mniej więcej rok temu
Można ? Można. Trzyma lepiej niż fabryka, auto było nawet przenoszone za te nadkole przez bande debili pod szkołą kumpla i nic się nie stało. Dodatkowo gdzieś po drodze łataliśmy też jakieś pojedyncze dziury
Była też jakaś deska na głośniki z nowymi obiciami.
Plan miał być taki że CC idzie na złom i wpada 156stka dla Przyjaciela w JTDku... Skończyło się tak, w sumie to nadal trwa:
-Amory FA technixa (niestety olejaki )
-Spręzyny MTSa 60/40,
-Stabilizator ze sportinga.
-Nowy magiel z końcówkami
- Komplet PU na przód- żółte 90(jednostek XD) + stab.
- Sprzęgło z dociskiem i łożyskiem firmy LUK
i jeszcze sporo drobniejszych gratów o których już nie pamiętam
Tak wyglądało auto przed obniżeniem
Obecnie jest tak
ale chyba jeszcze coś się ubije (oby)
Plan jest na 15" na profilu 45/50 tylko że na dobrej stali, nie alu. Dla przykładu foto
Obecnie auto stoi rozebrane, silnik wyciągnięty i spryskany jakąś chemią żeby brud z 94 odpadł. W planie naprawa sprzęgła malowanie bloku nowa pompa wody. Pochowanie zbędnych gratów spod komory silnika. Sama komora w czarny mat. Plan jest na 1.2 albo 1.4 z Punto/Sieny ale to prawdopodobnie na następny sezon.
Co do bliższych planów:
- przekłądka foteli z mojej 7demki, o dziwo pasują prawie p&p na otwory. Będzie to chyba pierwsza tego typu przekładka na świecie
- spięcie kielichów
+ to co napisałem powyżej
Ogólnie temat założyłem co by jakiś ślad po tym został i dla Wheelera co by mu się łatwiej pracowało przy swoim CC. Więcej zdjęć auta jak i prac przy nim jutro jak zrzuce fotki z drugiego tematu.
Stan blacharsko-lakierniczy proszę pomijać gdyż auto będzie robione i malowane !
Tak to wyglądało mniej więcej rok temu
Można ? Można. Trzyma lepiej niż fabryka, auto było nawet przenoszone za te nadkole przez bande debili pod szkołą kumpla i nic się nie stało. Dodatkowo gdzieś po drodze łataliśmy też jakieś pojedyncze dziury
Była też jakaś deska na głośniki z nowymi obiciami.
Plan miał być taki że CC idzie na złom i wpada 156stka dla Przyjaciela w JTDku... Skończyło się tak, w sumie to nadal trwa:
-Amory FA technixa (niestety olejaki )
-Spręzyny MTSa 60/40,
-Stabilizator ze sportinga.
-Nowy magiel z końcówkami
- Komplet PU na przód- żółte 90(jednostek XD) + stab.
- Sprzęgło z dociskiem i łożyskiem firmy LUK
i jeszcze sporo drobniejszych gratów o których już nie pamiętam
Tak wyglądało auto przed obniżeniem
Obecnie jest tak
ale chyba jeszcze coś się ubije (oby)
Plan jest na 15" na profilu 45/50 tylko że na dobrej stali, nie alu. Dla przykładu foto
Obecnie auto stoi rozebrane, silnik wyciągnięty i spryskany jakąś chemią żeby brud z 94 odpadł. W planie naprawa sprzęgła malowanie bloku nowa pompa wody. Pochowanie zbędnych gratów spod komory silnika. Sama komora w czarny mat. Plan jest na 1.2 albo 1.4 z Punto/Sieny ale to prawdopodobnie na następny sezon.
Co do bliższych planów:
- przekłądka foteli z mojej 7demki, o dziwo pasują prawie p&p na otwory. Będzie to chyba pierwsza tego typu przekładka na świecie
- spięcie kielichów
+ to co napisałem powyżej
Ogólnie temat założyłem co by jakiś ślad po tym został i dla Wheelera co by mu się łatwiej pracowało przy swoim CC. Więcej zdjęć auta jak i prac przy nim jutro jak zrzuce fotki z drugiego tematu.
Stan blacharsko-lakierniczy proszę pomijać gdyż auto będzie robione i malowane !
Załączniki
-
DSC_0291.jpg72.7 KB · Wyświetleń: 531 -
DSC_0292.jpg61.5 KB · Wyświetleń: 517 -
DSC_0304.jpg70 KB · Wyświetleń: 504 -
DSC_0310.jpg82.9 KB · Wyświetleń: 516 -
DSC_0311.jpg70 KB · Wyświetleń: 508 -
DSC_0336.jpg60.6 KB · Wyświetleń: 508 -
DSC_0352.jpg67.9 KB · Wyświetleń: 515 -
DSC_0358.jpg70 KB · Wyświetleń: 496 -
DSC_0359.jpg65.9 KB · Wyświetleń: 549 -
DSC_0294.jpg73 KB · Wyświetleń: 563 -