• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wlew paliwa na kluczyk?

Sznureczek jest do odblokowywania klapki, gdyby padł siłownik albo wystąpiły jakieś problemu natury elektrycznej, jeśli, w co nie wiedzę, ten kluczyk miał być dodatkowym wyposażeniem, to, tak czy inaczej, klapka powinna być blokowana przez centralny zamek.

Panowie, wznawiam wątek, ponieważ mogłem sprawdzić to i owo. Jeśli zamek centralny jest zamknięty to klapki nie da się otworzyć. W momencie otwarcia z kluczyka klapka może zostać otwarta czyli wszystko w porządku. Korek, jak już wspominałem, jest na kluczyk, a co gorsza, nie ma w nim linki mocującej i w momencie tankowania trzeba trzymać korek w ręce (bo nie ma też żadnego haczyka), co bardzo mnie denerwuje. W dodatku korka się nie dokręca (nie ma żadnego gwintu), tylko wsadza w dziurę od baku, przekręca kluczyk i już jest zamknięte, ale mimo wszystko korek trochę luźno "goni", ale się trzyma. Znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/korek-wlewu-paliwa-diesel-jtd-alfa-romeo-159-brera-8917528059 i moje pytanie brzmi czy jest to oryginalny korek i czy będę w stanie go tak po prostu zamontować do samochodu bez żadnego problemu i wszystko będzie ładnie działać i wyglądać? Jeśli nie, to podesłalibyście jakieś wasze propozycje rozwiązania tej sprawy, żeby przywrócić to do fabrycznego stanu?

Korek z ogłoszenia jest dokładnie taki jaki powinieneś mieć. Jeśli klapka blokuje się centralnym zamkiem to domyślam się, że ktoś na siłę chciał poprawić fabrykę, albo po prostu zgubił korek (często się to zdarza). W tym korku z ogłoszenia będziesz miał "ucho", które pozwoli na zawieszenie korka na haczyku w klapce.

Korek z ogłoszenia jest dokładnie taki jaki powinieneś mieć. Jeśli klapka blokuje się centralnym zamkiem to domyślam się, że ktoś na siłę chciał poprawić fabrykę, albo po prostu zgubił korek (często się to zdarza). W tym korku z ogłoszenia będziesz miał "ucho", które pozwoli na zawieszenie korka na haczyku w klapce.
Dzięki za odpowiedź, o to mi właśnie chodziło
A gdyby mnie naszło żeby się szarpnąć i kupić takie cudo https://allegro.pl/oferta/korek-wle...2786?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Myślisz, że by pasowało?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Już kiedyś o tym pisałem, że miałem wielką ochotę na taki wariant korka (ale cena jakby nie było trochę mnie zniechęca). Jako ciekawostkę powiem Ci, że podobny korek alu jest też oferowany jako korek wlewowy oleju silnikowego.Fajny i elegancki bajer:) Będzie pasował gdybyś był zainteresowany.

Już kiedyś o tym pisałem, że miałem wielką ochotę na taki wariant korka (ale cena jakby nie było trochę mnie zniechęca). Jako ciekawostkę powiem Ci, że podobny korek alu jest też oferowany jako korek wlewowy oleju silnikowego.Fajny i elegancki bajer:) Będzie pasował gdybyś był zainteresowany.
Super, dzięki za pomoc, naprawdę piękny bajer! Biję się z myślami czy warto czy nie, zobaczę co wygra...

Już kiedyś o tym pisałem, że miałem wielką ochotę na taki wariant korka (ale cena jakby nie było trochę mnie zniechęca). Jako ciekawostkę powiem Ci, że podobny korek alu jest też oferowany jako korek wlewowy oleju silnikowego.Fajny i elegancki bajer Będzie pasował gdybyś był zainteresowany.
Mam oba i ten od wlewu i od oleju:) polecam:)

Mam oba i ten od wlewu i od oleju:) polecam:)
Zazdroszczę, wygląda to świetnie! A czy ten korek ma też tą "linkę", która go trzyma i uszko dzięki któremu można go zawiesić?

Tak. Ma linke i uchwyt
Dzięki, znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/alfa-rome...0766?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Sprzedawca pisze, że oryginał, ale pod spodem jest napis Diesel, a gdy zobaczyłem od Fiata https://allegro.pl/oferta/alfa-rome...3927?utm_medium=app_share&utm_source=facebook to tego napisu nie ma... Nie ukrywam, że różnica 150 zł, to dość sporo, jeśli mówimy o korku wlewu, ale nie chciałbym też kupić podróbki...

Amortyzatory
Powrót