• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Witajcie mam taki problemik ze SPRZEGŁEM

• Autor wątku Autor wątku wasyl20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wasyl20

Guest
Wydaje mi się,że to sprzęgło szarpie mi przy ruszaniu musze bardzo powoli puszczać sprzęgło
na I i II biegu w szczególności, ostatnio też zauważyłem, że pedał sprzęgła robi się twardy. Zastanawiam się co trzeba wymienić czy tarczę i docisk czy moze coś jeszcze? Jakie części najlepiej kupować czy opłaca się używki bo na nowe raczej mnie nie stać narazie. Prosze o podpowiedź z góry dzieki, pozdrawiam.

no sprzeglo to raczej w komplecie wymieniac tzn i tarcza i docisk... mi tez szarpie sprzeglo przy ruszaniu, tzn musze wiecej gazu dodac i pomalu ruszac by bylo w miare ok, na pozostalych biegach jest chyba normalnie... wymienilem juz wysprzeglik bo doszukuje sie przyczyny... tarcza byla wymieniana na nowa ale bez zmiany docisku, ciekawe jest ze po odpowietzreniu, wysprzeglika sprzeglo plynniej chodzi,,, ale powietrza nie widac by uchodzilo przy odpowietrzaniu... zastanawiam sie czy nie sprobowac jeszce wymienic popmke... a z tym twardym pedalem sprzegla sprobuj moze odpowietrzyc na poczatek...??

Amortyzatory
Powrót