• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV Spider] Windschott wiatrołap Alfa Spider 916

IamICEman

Nowy
Auto
czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT
witam chce zakupić wiatrołap do alfy spider 916. Czy ktoś z was miał może taki?? http://www.cabriosupply.de/windschott-alfa-romeo-roadsterbugel-mit-1995-2006?___SID=U
wygląda dużo ładniej jak oryginał ! pytania jak się sprawuje... proszę o wasze podpowiedzi.
Jeśli zna ktoś jakąś inną firmę to proszę dać znać. Zastanawia mnie wysokość tego wiatrołapu.

Bardzo ładny. Swego czasu na Alledrogo wystawiała się firma z Wielkopolski oferująca coś zbliżonego. Nie będę zaskoczony, jeśli okaże się, że wyrób, nad którego zakupem się zastanawiasz, został wykonany u nas w kraju.
Czy przy zakupie dwóch sztuk dadzą nam jakiś rabat? :-)

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.

jest to firma Pietryga z miejscowości Borzykowo.... więc jest robiony u nas w kraju :) wysyłany jest za granice. Moge zapytać o rabat jak byśmy kupili dwa..

tylko pytanie jak on się będzie sprawować... bo jest niższy od oryginału..

Ja mam windschotta od Pietrygi, ale takiego kształtu jak oryginał. Działa wyśmienicie no i jest lepiej wykonany niż oryginał. Oryginał jest malowany na czarno a Pietrygi obszyty ekoskórą. Wygląda rewelacyjnie. Ma tylko inny montaż, wymaga wywiercenia dwóch otworów, za to można go sprytnie w kilka sekund zdemontować. Nie widziałem na stronie Pietrygi wykonania ze zdjęcia. Można za to kupić u Pietrygi nierdzewne pałąki.

Użytkuje ten od Pietrygi ponad rok i bardzo chwalę go sobie, ładniejszy niż ori

Czyli zakupy indywidualne... i indywidualne ustalanie stawki.

chyba raczej ja kupowałem winda za 250 zł od pietrygi, co prawda na inne uchwyty ale...

Rozmawiałem dzisiaj i sprawa przedstawia się następująco : jeśli zrealizujemy zakup forumowy kilku sztuk + zdjęcia i reklama firmy na forum AH, możemy liczyć na preferencyjne rabaty. Przymiarki i montaż w jeden dzień po uprzednim uzgodnieniu terminu realizacji. Myślę, że się skuszę na komplet i jestem ciekaw Waszych opinii. Właściciel ma mi przesłać dokładne zdjęcia z montażu do 916.

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.

Ostatnia edycja:
Jestem zainteresowany zakupem do Spidera 916 z roku 2000. ALE... chcę aby w poziomym elemencie nie było siatki tylko jednolity materiał który można łatwo powycierać i nie będzie widać co leży na tylnej półce. I mój windschott powinien być w kolorze czarnym. Więc jeśli można powyższe uwagi dopisać do zamówienia to jak najbardziej proszę o wpisanie mnie do listy chętnych.
attachment.php
alfa16v@poczta.onet.pl

Załączniki

• alfa_95_01_small.png
    alfa_95_01_small.png
    212.4 KB · Wyświetleń: 276
Ja mam już do odbioru ten wiatrołap. Będę dzwonić w tygodniu by się umówić na montaż. Ale powiem że jestem z forum może będzie rabat.

A więc u mnie już jest wiatrołap :D byłem dziś zamontować :)
wykonany przez wiadomo kogo :) ( http://cabriopietryga.pl/ ) POLECAM!!

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

bardzo fachowa robota. Jest specjalistą w tej dziedzinie. Super podejście do klienta :)
Cena? hmm rabat był :) każdy rabat ustalany indywidualnie ;) ja jestem bardzo zadowolony!!
Powołujcie się na nasze forum :)

Załączniki

• SAM_2206.JPG
    SAM_2206.JPG
    393.4 KB · Wyświetleń: 283
  • SAM_2201.JPG
    SAM_2201.JPG
    468.5 KB · Wyświetleń: 282
  • SAM_2202.JPG
    SAM_2202.JPG
    350.4 KB · Wyświetleń: 260
  • SAM_2203.JPG
    SAM_2203.JPG
    473.5 KB · Wyświetleń: 288
  • SAM_2204.JPG
    SAM_2204.JPG
    473.9 KB · Wyświetleń: 283
  • SAM_2205.JPG
    SAM_2205.JPG
    445.6 KB · Wyświetleń: 286
A co za problem otworzyć dach?nie siejcie paniki :) wygląda świetnie i spełnia swoją rolę. O to chodzi.

A więc u mnie już jest wiatrołap :D byłem dziś zamontować :)
wykonany przez wiadomo kogo :) ( http://cabriopietryga.pl/ ) POLECAM!!

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

bardzo fachowa robota. Jest specjalistą w tej dziedzinie. Super podejście do klienta :)
Cena? hmm rabat był :) każdy rabat ustalany indywidualnie ;) ja jestem bardzo zadowolony!!
Powołujcie się na nasze forum :)

Jak widzę tu rury ograniczają nieco opuszczenie oparcia fotela, dla kierowcy 190cm + odpada, tu i bez rur miejsca podczas jazdy z dachem strasznie mało...

Masz rację. Ale ja jakoś nie widzę faceta 190 w takiej alfie :D

Amortyzatory
Powrót