• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Większe amortyzatory

farbeus

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTD 2008r.
Czy wie ktoś może czy są na rynku amortyzatory przednie do 159tki który podwyższają prześwit? Zna ktoś jakiś dokładny model takiego amortyzatora dłuższego od standardowych albo chociaż takich które pozwalają na ich regulację w celu zwiększenia prześwitu?
Potrzebne do projektu :)
Z góry dzięki :)

Amortyzatory nie mają wpływu na prześwit z tego co się orientuję . tylko sprężyny

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Możesz zrobić taki patent. Na to samo wyjdzie co droga i nie potrzebna przeróbka.
Pozdrawiam
bced251090c97e66f19f0c74a2bfa94d.jpg

Amortyzatory nie mają wpływu na prześwit z tego co się orientuję . tylko sprężyny
Do pewnego stopnia sprężyną zrobisz prześwit, ale jak chcesz iść dalej to niestety amortyzator też musi być dłuższy.

Ogólnie to zależy mi na jak najwyższym prześwicie w 159, ale jedyne co znalazłem w tej chwili dostępne na rynku to najdłuższe sprężyny jakie są, czyli z 2.4 automatu na przód (Sachs) i na tył z 1.9/2.2 SW (też Sachs).

Znalazłem też archiwalne oferty z lift kitem do 159, składającym się z podkładek między poduszkę amortyzatora a kielich.

Gros rozwiązań do 159 to obniżanie zawieszenia w tej chwili. Wiem, że to nie jest do końca odpowiedź na pytanie z wątku, ale tyle zdołałem wybadać samemu.

Może na „gwincie” dałoby radę coś podnieść?

Amortyzatory
Powrót