Widziany \ Widziana...

• Autor wątku Autor wątku Carissa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
u mnie w Dąbrowie Górniczej przy ul.Leśnej stoi błękitny sportwagon 156 od niedawna :) może jest tu właściciel...a tak apropo mam wrażenie że cudownymi Alfami 159 jeżdżą albo emeryci albo ludzie którzy nie wiedzą czym jeżdżą naprawdę ani razu żadna 159 mi nie odmachała

Dziś dziewczyna zapytała mnie: "a czemu jak jeździłeś maluchem, to nie machałeś innym maluchom" :lol: Ale wytłumaczyłem, alfisti... :twisted:

Dziś wieczorem pozdrowiliśmy się na drodze z kolegą w żółtej 145 na "Alfaholickich" ramkach (wiem, że ktoś takie autko prezentował, ale nie chce mi się szukać w galerii, a nicka nie pamietam).
Pozdrawiam również tutaj.. <papa>

Ano to byłem ja :) Również pozdrawiam kolegę i zachęcam wszystkich alfistów to pozdrowień na drogach !!!
Pozdro

ps. jak dobrze widziałem to chyba przednia żarówka po stronie pasażera ci sie spaliła :P

had3sik napisał:
ps. jak dobrze widziałem to chyba przednia żarówka po stronie pasażera ci sie spaliła
Ehh.. Z tą żarówką jest coś nie tak od samego początku.. Nie świeciła, oddałem do elektryka auto i ponoć poprowadził nową instalację.. Efekt jest taki, że teraz raz świeci, raz nie.. :?

W sobotę spotkałem dwie Alfy i dwa sukcesy (w kwestii pozdrowień): ciemno-szara 166 na ul. Zawiłej i czarna 159 na Podmiejskiej (o ile dobrze kojarzę tę nazwę).

dziś koło centrum handlowego M1 pozdrowiłem czerwona Brere na SO bez odzewu :(

Uważasz,ze tą Brerą jeżdzi prawdziwy alfista?wydaje mi się że jednak nie.On ją kupił aby
się wyróżniać z tłumu- z całą pewnością nie sercem.Codziennie mijam się z alfami różnych
modeli(czyt.młodszych)i jeszcze nikt nie zwrócił uwagi na moją sędziwą 33-kę :( przecież jest stara i tania i nie jest cool!).

A ja dziś, wyjeżdżając z BP przy dworcu w Bielsku zostałem pozdrowiony przez pana z chyba 156-tki (szybko przmknął), odmachałem ale nie wiem czy widział, to był moment, w każdym razie miło było.

cichy napisał:
Uważasz,ze tą Brerą jeżdzi prawdziwy alfista?wydaje mi się że jednak nie.On ją kupił aby
się wyróżniać z tłumu- z całą pewnością nie sercem.Codziennie mijam się z alfami różnych
modeli(czyt.młodszych)i jeszcze nikt nie zwrócił uwagi na moją sędziwą 33-kę :( przecież jest stara i tania i nie jest cool!).

mimo że mam 156 uważam że 33 to świetne auto i jest naprawdę ładna mimo że trochę kwadratowa...
no wiesz jak jechałem nad morze to jedna brera już mi z daleka migała dułgimi :) a jak była bliżej do koleś machnął ręką

Panowie, kurde chyba sie coś powoli zmienia. Wczoraj pozdrowionko i dzisiaj znowu, Bielsko Piastowska ok. 15:00, normalnie jestem w szoku. Tak trzymać a coraz milej będzie na drogach.

Pszczyna i okolice Bielska-Białej , srebrna 156 z lexusami z tyłu to ja :D

tą czerwona brera jezdzi taka kobietka z sadu w Bedzinie na sosnowieckich numerach.ona nigdy nie macha-chyba nie wie o co chodzi z tym machaniem :? ale jezdzi jeszcze jedna brera na bedzinskich blachach SBE taki mlody chlopaczek i zawsze odmachuje :mrgreen: oraz jeszcze jeden przyklada z Bedzina,starszy Pan zawsze odmachuje ze swojej 159 :DDD a czasami jego syn zalezy kto pomyka ta pieknoscia :D

Lopezius napisał:
Niestety wydaje mi się że po moim mieście to jeździ sporo takich "prezesów" co to se kupili Alfę tylko dlatego że ich stać i żeby się pokazać że nie będą jeździć tym co wszyscy.

Ja macham i tobie też, to już wiesz bo widziałeś.... :-)

...a co do tych prezesów z BB, daj spokój to buraki z FAP albo Powertrain, oni mają to jako służbowe i traktują jak wozidełka. Kompletne dna motoryzacyjne. Jak wyjdzie nowy model AR to będą jeździć właśnie nowym. I tak czarna 159 to jeden z derektorów, srebrna to chyba szef serwisu bo zawsze tam stoi, ciemna to szef Powertrain, który odstawia ją nawet do FAP na ładowanie akumulatora i uzupełnienie płynu w spryskiwaczach. Od tych panów nie wymagajmy machania, za kilka miesięcy jednak te 159-tki pójdą na sprzedaż i zaczną jeździć nimi inni, może coś się zmieni.

Ja jak tylko widzę logo AR i zdąże to zawsze macham albo i mrugam. :-)

Amortyzatory
Powrót