• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Weż tu chłopie oddaj samochód do partacza!!!

michalo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 16 V T.S
Witam Forumowiczów.

Wiem,że to nie miejsce na taki temat,ale....
Jak tu się nie wku...ić :mad:Odbieram samochód z rzekomo autoryzowanego warsztatu a tam:
-świece nie dokręcone(Poszły wszystkie) łącznie z wiązką
-Rozrząd ustawiany bez blokad,przestawiony o jeden ząbek
-Olej zalany ten sam który został zlany przy wymianie i w dodatku jakieś 2L(słownie:Dwa litry!!!)
Silnik powiedział papa i obróciło panewkę!!!!I pewnie bym zachodził w głowę dlaczego,gdyby nie koleś który jest mechanikiem lotniczym i
powiedział,że się podejmie naprawy.Gdy się zabrał za robotę to się za głowę złapał.
Więc koledzy jeśli chcecie aby wam ktoś rozpierd.... silnik i nie macie co robić z pieniędzmi to zapraszam do Marad-Auto w Warszawie.
Ul.Wrocławska 6 Warszawa Bemowo.
Skurw....,Chamy,Naciągacze i Złodzieje!!!!!!!

No to złóż doniesienie na policji o zniszczenie mienia. Zrobią z nim porządek. A jak dobrze pójdzie to jeszcze beknie za spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym. Tylko go nie obsmaruj publicznie (stwierdzać fakty możesz tak jak powyżej) bo może się to obrócić przeciw Tobie. Ja bym "specjalistom" nie odpuścił

Szkoda tylko że bella na tym najbardziej ucierpiała

wystukane paluchem z telefonu ;)

Ostatnia edycja:
//tapatalk zrobił coś dziwnego. Sam nie mogę usunąć tego postu więc prosiłbym moda aby uczynił to przy okazji. Z góry dzięki :)

Ostatnia edycja:
Zrób ekspertyzę i ciśnij do sądu. Wcześniej wyślij Panom powiastkę z informacją o swoich zamiarach. Może sami się będą chcieli ułozyć, przecież wiedzą co zrobili.

Ułożyć jak ułożyć ale drugi raz bym tam nie postawił auta po czymś takim

Witam,

No raczej.Nie odpuszczę patałachom.:mad:Do nich to ja już Belli na pewno nie wstawię.
Mało tego!Wszystkim kogo spotkałem odradzałem jakiekolwiek naprawy wtym pseudo ASO.
Najśmieszniejsze jest to,że to ASO Fiata!!!!!!!O zgrozo.

Problem w tym , że żeby im udowodnić , że przyczyną zatarcia silnika była przeprowadzona przez nich bnaprawa. Faktury, opinia rzeczoznawcy, jakis mechanik który rozłoży silnik. To nie takie proste jak Ci sie wydaje. I nie informuj ich o tym fakcie przed obejrzeniem auta przez rzeczoznawce. Nie beda mieli sie przygotować , a skoro to partacze to sa już w tym doświadczeni. Jak im udowodnisz, że zalali Ci stary olej i 2 litry? Jak im udowodnisz , że przyczyna przekrecenia panewki był brak oleju a nie np zly stan silnika i przebieg. Sad wezmie po uwage wiek auta przebieg historie serwisowa od nowości, wszystkie faktury. Sprawa sie będzie ciagnąc dość długo, ale jaj jesteś zdeterminowany to nie daj sie. Pisze co pisze bo miałem w rodzinie podobny przypadek nieumiejetnej naprawy. NAjważniejsza rzecz to opini arzeczoznawcy. Zaplacisz mu on napisze tak , że bedzie Ci pasować. Skasuje z 500 zeta plus dojazd ( nie wiem ile bierze w wawie) i takie tam. Powodzenia:beer: PArtacze napewno zgonia wszystko na mechanika ktory rozkrecił Twoje auto. Generalnie tasiemiec.

Ostatnia edycja:
michalo, tylko jak już rozebrałeś silnik, to jak rzeczoznawca ma udowodnić, że to wina ASO ? Teraz sprawa jest bardzo trudna do udowodnienia.

NAjważniejsza rzecz to opini arzeczoznawcy. Zaplacisz mu on napisze tak , że bedzie Ci pasować. Skasuje z 500 zeta plus dojazd ( nie wiem ile bierze w wawie) i takie tam.

warsztat weźmie kolejnych którym zapłaci i którzy napiszą tak jak warsztatowi będzie pasować .....

i tak dalej i tak dalej :-(

- - - Updated - - -

Jak im udowodnisz, że zalali Ci stary olej i 2 litry?
a tego to też jestem ciekaw
po czym poznałeś że to Twój stary olej ?

Witam,

No raczej.Nie odpuszczę patałachom.:mad:Do nich to ja już Belli na pewno nie wstawię.
Mało tego!Wszystkim kogo spotkałem odradzałem jakiekolwiek naprawy wtym pseudo ASO.
Najśmieszniejsze jest to,że to ASO Fiata!!!!!!!O zgrozo.

MARAD-AUTO nie ma autoryzacji i nigdy nie miał !!!!
a zdanie o jakości ich usług już na forum wyrażałem

Już kilka osób pisało na temat tego warsztatu. Przestrzegali przed wizytą dość mocno.

Jak już ktoś inny do silnika zaglądnął to zalecam uspokojenie się, pogodzenie ze stratą pieniędzy i zapomnienie o tym 'incydencie'.

Witaj Bocian,

Udowodnić to ja im nie udowodnię,że zalali mi stary olej.Chyba,że oddał bym do eksperta na zbadanie spektrometrem.
Jednak uważam,że nie ma to najmniejszego sensu,bo i tak się wypną a ja będę się pakował w koleje koszta:mad:.
Poza tym po tak spieprzonej wymianie rozrządu nie wierzę,że zalali nowy olej.Po prostu wpisali na fakturze wymianę a kasę wzięli dla siebie cwaniaki!!!!
H im w D.Stracili już jednego bardzo dobrego klienta,ale na tym nie koniec,bo ja na pewno będę odradzał jakiekolwiek naprawy każdemu kogo spotkam:P

- - - Updated - - -

Już kilka osób pisało na temat tego warsztatu. Przestrzegali przed wizytą dość mocno.

Witam LukaSS,

Mógł byś podać jakiś link gdzie przeczytam opinie o tym pseudo warsztacie?Ja użyłem funkcji "szukaj",ale nic nie znalazłem.
Z góry wielkie dzięki

Witaj Bocian,

Udowodnić to ja im nie udowodnię,że zalali mi stary olej.Chyba,że oddał bym do eksperta na zbadanie spektrometrem.
Jednak uważam,że nie ma to najmniejszego sensu,bo i tak się wypną a ja będę się pakował w koleje koszta:mad:.
Poza tym po tak spieprzonej wymianie rozrządu nie wierzę,że zalali nowy olej.Po prostu wpisali na fakturze wymianę a kasę wzięli dla siebie cwaniaki!!!!
H im w D.Stracili już jednego bardzo dobrego klienta,ale na tym nie koniec,bo ja na pewno będę odradzał jakiekolwiek naprawy każdemu kogo spotkam:P

- - - Updated - - -

Witam LukaSS,

Mógł byś podać jakiś link gdzie przeczytam opinie o tym pseudo warsztacie?Ja użyłem funkcji "szukaj",ale nic nie znalazłem.
Z góry wielkie dzięki

Tutaj na forum były przynajmniej dwie bardzo niezadowolone osoby. Na forum Fiata też negatywy czytałem. W szukaniu Ci tu nie pomogę bo tu to jakaś porażka :/ Jednak wpisuj "bemowo", "warszawa warsztat" nazwę tej ulicy, nazwę komisu czy serwisu obok. Powinieneś coś znaleźć :)

Amortyzatory
Powrót