[159] wersje wyposażenia

• Autor wątku Autor wątku tommi_alfa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tommi_alfa

Guest
Panowie chodzi mi o materiał znajdujący się na desce rozdzieczej, kole kierownicy i chyba jeszcze listwach, chcę kupić alfe 159 ale oglądając je na aukcjach internetowych często zdjecia nie są w stanie powiedzieć czy jest to plastik czy to ryflowane aluminium. Moje pytanie: w jakiej wersji wyposażenia był plastik, a w jakiej aluminium. Zależy mi na aluminium, logika podpowiada że w distinctive, jednak spotkałem się z tym, że w wersji np Progression niby nie ma sterowania multimediami na kole kierownicy, a jednak na wielu aukcjach jest, mniemam ze to wynik personalizacji pakietu. Jak to jest z tym aluminium w 159? dzięki!

Wykończenie w aluminium masz w wyższych wersjach tj. Distinctive i TI. Wersje Progression i Impressive miały wykończenie plastikowe. Kierownica z przyciskami do sterowania radiem występowała niezależnie od wersji, można ją było dokupić jako opcję dodatkową.

Wykończenie w aluminium masz w wyższych wersjach tj. Distinctive i TI. Wersje Progression i Impressive miały wykończenie plastikowe. Kierownica z przyciskami do sterowania radiem występowała niezależnie od wersji, można ją było dokupić jako opcję dodatkową.

Przyciski na kierownicy sterujące radiem i telefonem Distinctive miała jako standard . Progresssion za dopłatą . Reszta sie zgadza.Pzdr

Sterowanie w kierownicy w poszczególnych wersjach było też zależne od rynku, na którym wersja była oferowana. Nie jestem pewnien czy w wersji poliftowej w ogóle nie wyeliminowano plastiku jako imitacji.

A czy to nie jest tak, że wersje przed fl miały aluminiową konsolę centralną i środek kierownicy, a po fl aluminium niezależnie od wersji zostało zastąpione plastikiem?
Pozdrawiam.
- Rafał

Przed liftem przynajmniej te w niższych wersjach miały chyba jednak plastik, co można zauważyć po wytarciach jegoż.

Ogladalem kilka Belli przed i poliftowych i w wersjach progression i impression mialy plastik. Co jedynie to plastik poliftowych wydawal mi sie solidniejszy. W swojej z 2008 roku nie mam na nim zadnych rys ani odpryskow. Jak jest na prawde z trwaloscia okaze sie jednak za kilka lat.

Ja mam przedliftową wersję High.. i mam alu.. takie prążkowane.. Kompletnie mi się nie podoba w najnowszych to wykonczenie.. takie ni to tytan, ni to brąz.. Wygląda jak alu pomalowane bejcą i pociągnięte lakierem.. nie ładne.. Najbardziej mi się podoba to ciemno grafitowe wykonczenie w TI.

36569-wersje_wyposazenia-cb1.jpg

Załączniki

• cb1.jpg
    cb1.jpg
    88.8 KB · Wyświetleń: 3,824
Ostatnia edycja:
Przed liftem, tylko distinctive i wyzej mialy alumiunium ryflowane.
Po lifcie, tylko distinctive (czy tam sport plus) ma ryflowane, a ti szczotkowane.
Pozostale plastik.

Mam wersję z 2006r. na mam wersję z ryflowanym aluminium , nie wiem jak to odnosi się do wersji bo ja mam zagraniczną "EXCLUSIV"

Zagraniczna EX to chyba coś w rodzaju Dis ale mogę się mylić, może nawet była bardziej doposażona.

BN Medium to Progression bodajże , a w tej wersji auto może mieć różne wyposażenie , zależy co sobie klient zażyczył. :)

mam pytanie czy ktoś jest mi w stanie podać wersje wyposażenia po numerze vin autko z Belgi i mam w karcie tylko typ i wariant a nigdzie nie mogę znaleść jaka to wersja wyposażenia

Amortyzatory
Powrót