[Giulietta] Wersja Sprint 1.4TB 170KM Rosso

Rantar

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4TB 170KM
Przestawiam moją nową Julkę w wersji Sprint z silnikiem 1.4TB 170KM TCT w kolorze czerwonym Rosso. Rocznik:2015 pierwsza rejestracja 2016. Moje wrażenia po pierwszym tygodniu są bardzo pozytywne - prawdę mówiąc to nie chce mi się z niej wychodzić :o Dynamika silnika wskazuje na to, że ma ona dużo większą pojemność niż 1.4 szczególnie w trybie D.

Wady? Zbyt mały schowek w podłokietniku, zbyt blisko siebie ustawione pedały hamulca i gazu oraz brak wbudowanej nawigacji (choć mogłem to doczytać, że w tej wersji nie ma). Kierownica mogłaby być też mniejsza. I ten dźwięk(pisk) przy zamykaniu/otwieraniu kluczykiem, nie mówiąc już o odpięciu pasów. Więcej grzechów nie pamiętam ;)

Świetny dźwięk silnika jak na tą pojemność i zbiera się bardzo ładnie od samego dołu. Ale spalanie też może zaskoczyć czasami ;)

Załączniki

• alfa1.jpg
    alfa1.jpg
    140.5 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa2.jpg
    alfa2.jpg
    77.1 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa3.jpg
    alfa3.jpg
    72.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Ładna sztuka - na zdjęciach wygląda na zadbaną i w ciekawym kolorze :) PS. Piski przy drzwiach pewnie łatwo wyeliminujesz odrobiną WD-40 ;)

Hehe chodziło mi o dźwięk/pisk z głośniczków przy zamykaniu/otwieraniu drzwi kluczykiem a w szczególności przy odpinaniu pasów podczas jazdy (np. jak pasażer chce szybko wyjść z auta i wcześniej odepnie pas podczas wolnej jazdy).

To można wyłączyć albo ściszyć.

Wygląda zacnie, a stosunek wagi do mocy musi dawać fajne wrażenia z jazdy :) dobrze widzę po zdjęciu, że automat??

Wygląda zacnie, a stosunek wagi do mocy musi dawać fajne wrażenia z jazdy :) dobrze widzę po zdjęciu, że automat??

Si TCT :) Bardzo fajna jest ta skrzynia. Momentami ma zamułkę ale na trybie D bardzo rzadko się to zdarza - no i są manetki ;)

Gratulacje!! Bardzo ładny kolorek :) Zazdraszaczam skrzynki i felunku :)

No z manetkami jest fajna zabawa :D Miałem raz okazję jechać autem z manetkami i pozytywne odczucia, wbrew wcześniejszym moim obawom dość intuicyjnie można zmieniać biegi.

Amortyzatory
Powrót