• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] wersja silnika

alfa_fan

Użytkownik
Auto
159 164 166
Witam.
Mam problem z V6 12v w AR 164.
Eper po numerze vin pokazuje komunikat: "numer nadwozia: wartość błędna". Po numerze nadwozia (osiem ostatnich cyfr) pokazuje wersję silnika 66303. Co to za wersja? Nigdzie nie ma informacji o takim numerze. Czy to Włosi coś pokręcili czy moja fałszóstka jest pokręcona?

pozdrawiam
alfa_fan
B4 i V6

180 konny silnik 12 zaworowy z lat 93-98.

jeśli masz wersję SUPER to jak wpisujesz w epera to zmień na początku numeru "164" na "168" ;)

taki myk... ale - działa :D

jeśli masz wersję SUPER to jak wpisujesz w epera to zmień na początku numeru "164" na "168"

Ubiegając pytania 168 to 164, ale sprzedawana na rynkach Indochin.

Numer silnika możesz odczytać pod rozdzielaczem zapłonowym na takim płaskowniku przy bloku pod głowicą.

Tutaj zobrazowane

Ostatnia edycja:
Witam.
Dziękuję za odzew.
Ale problemem jest też np. wybór filtra oleju z katalogu, ponieważ w katalogach nie ma wersji 66303. Ja wiem, że mogę podnieść maskę i sprawdzić jaki filtr jest założony, ale inne części nie tak łatwo sprawdzić. To jaki kod silnika mam podawać, żeby kupić prawidłowe części, chociażby wspomniany filtr oleju?

pozdrawiam
alfa_fan
B4 i V6

Analogiczny jest 06412- katalizator, i 06410- bez katalizatora. Ale czy wszystko będzie pasować to gwarancji nie dam.

Spróbuj też 64305

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót