Wchodzą biegi a nie jedzie

Adi1313

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Panowie jak w tytule kupiłem wczoraj alfe 166 2.0v6 do odnowienia i wszelkich napraw jednak nie pokoi mnie fakt ze biegi działają prawidłowo wchodzą ale po puszczeniu sprzęgła nic się nie dzieje samochód ani drgnie na żadnym biegu a na pedale sprzęgła czuć drgania jakby z pulsacją.
Z góry dziękuje za odpowiedz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zapewne brak sprzęgła

Wyklepane młotkiem AXE

Wielki koszt tego sprzęgła to dwumasa hydrokinetyczna czy jednonawowe

Tam jest tarcza sprzęgła sztywna z kołem dwumasowym. Nie ma nic hydrokinetycznego :sarcastic:

To w sumie jak dwumasa luzu nie będzie miała to można sama tarcze obić

A gdyby sprzęgło padło w wbił by bieg na uruchomionym silnku?
Wbijesz.Pamiętam kiedyś taką Hondę Accord,to tak spalili sprzęgło,bo się zakopali w jeziorze,że biegi na włączonym silniku wchodziły bez wciskania sprzęgła.Nity z tarczy były tak wspawane w docisk i zamach,że majslem je ścinałem.:)

Bieg każdy wbijesz ja bym zerlnal tylko na linki skrzyni i na tarcze tak jak pisze motogold. Ewentualnie jeszcze jest opcja ze w skrzyni przekładnie padły widziałem kiedyś paska w którym wszystko grało auto nie jechało ani sprzęgło ani połós jak rozebralisny skrzynie to wysypaly się resztki trybów pozdrawiam

Sprawdź jeszcze czy półoś nie wyskoczyła ze skrzyni.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie tak jak viader pisze. Obstawial bym że półoś wyskoczyła. Miałem tak kiedyś w 156 2.4 20v. Biegi wchodziły a auto stało w miejscu.

a druga opcja (też widziałem na żywo !) że wypiął się wieloklin półosi w przegubie zewnętrznym ....

Temat prosty do sprawdzenia. Wrzuć 1 i spróbuj go przepchnąć.

Amortyzatory
Powrót