phantom71 napisał:
mówiłem Ci, jedź do ASO kup, przynajmniej masz pewność że nie regenerowany,
Odgrzebuje ten temat, bo gdzieś się trzeba podpiąć, a bez sensu kolejny wątek o wariatorze zakładać.
W 147, która ostatnio nabyłem odzywa się wariator. Tradycyjnie pare sekund przy starcie. Nie byłoby w tym nic niesamowitego, gdyby nie to, że wariator ma ~8kkm. I zachowuje się tak praktycznie od wymiany rozrządu.
Rozrząd wymieniał poprzedni właściciel. Rozrząd był wymieniany na pewno, bo sam doradzałem co trzeba wymienić.
Wariator zakupiony w ASO Dukiewicz.
I teraz teoria. Odwiedziłem ostatnio jednego z mechaników i na pytanie jak to możliwe, że wariator siadł po paru kkm, na dobrym oleju, auto użytkowane w trasie, koleś odpowiedział, że swego czasu ASO sprzedawały regenerowane wariatory jako nówki sztuki. Potem ASO szybko się z tego wycofało, ale rzekomo pozostały "stany magazynowe", które być może są cichcem sprzedawane takim przygodnym klientom jak poprzedni właściciel mojej 147.
Czy słyszeliście kiedyś o takiej akcji :?:
Druga możliwość, to że poprzednika oszukali i wariata nie wymienili, bądź go podmienili. Ale wymiana była w warsztacie rzekomych miłośników AR. :roll: