• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

wahacze master sport

• Autor wątku Autor wątku Wuziu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Montowałem całkiem niedawno zawieszenie Master Sport. Sam jestem ciekaw jak długo mi posłuży. Gwarancji mi dali na 5 lat i 80 tyś kilometrów. Raczej dużo nie jeżdżę, więc te 80 tyś to mi na pewno tak szybko nie zejdzie. Zamawiałem przez portal master-sport.de. Oryginalny MS z dokładny opisem i specyfikacją, także można sobie bez błędu dobrać komplet wahaczy pod konkretny numer seryjny samochodu.

Nie rozśmieszaj mnie:) Chyba 5 tys. km lub 8 miesięcy:)

- - - Updated - - -

I w gwarancji ms jest zapis ze montaz w warsztacie, sam je kupilem i montowalem u siebie wygladaja dosc solidnie zobaczymy ile polata na naszych drogach

Polecieć to można, jak Ci sworzeń odpadnie, jak to bywało w ich kompletach do passata lub audi a4... Co tam solidnie wygląda?

Firma budżet ma chyba nie najmniejszy skoro reklamują się w tv ( TVN Turbo ). Ktoś coś może więcej napisać jak to się sprawuje na dłuższym dystansie.

Na miejscu byly tylko master a wachacze byly tak rozklekotane ze ciezko bylo trafic w uliczke, wiec bralem co bylo

Czasami – o ironio – zamienniki są lepsze niż oryginalne części. Chodzi o to, że jeśli ktoś robi kopię to może wyeliminować te błędy które zrobił pierwotny producent i niektóre firmy rzeczywiście to potrafią zrobić. Choćby Master Sport i ich wahacze, są tego przykładem według mnie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Podaj konkrety w czym te chińskie wachacze są lepsze od oryginałów ?

Czasami – o ironio – zamienniki są lepsze niż oryginalne części. Chodzi o to, że jeśli ktoś robi kopię to może wyeliminować te błędy które zrobił pierwotny producent i niektóre firmy rzeczywiście to potrafią zrobić. Choćby Master Sport ( http://master-sport.de) i ich wahacze, są tego przykładem według mnie.

Tobie ile płacą za tą reklamę?! Czytałeś temat? Miałeś np zestaw do Audi albo Passata B5 w ręce? To pytania raczej retoryczne, więc odpuść sobie odpowiedź...

- - - Updated - - -

Podaj konkrety w czym te chińskie wachacze są lepsze od oryginałów ?

Bo są tańsze i mniej kosztują, co za tym idzie trzeba na nie mniej wydać.
Ja tu naliczyłem 3 argumenty:)

Ostatnia edycja:
Czasami – o ironio – zamienniki są lepsze niż oryginalne części. Chodzi o to, że jeśli ktoś robi kopię to może wyeliminować te błędy które zrobił pierwotny producent i niektóre firmy rzeczywiście to potrafią zrobić. Choćby Master Sport ( http://master-sport.de) i ich wahacze, są tego przykładem według mnie.

Przecież to chińszczyzna. Różnią się od tych najtańszych inną nalepką. Jedna wielka kupa.

Ja pomimo posiadania szóstej alfy po raz pierwszy kupiłem trw. I wrażenia słabe . Sworzen luźniejszy niż w fastach po 25 tysiącach km. Zobaczymy co trw jest warte.

Z tą jakością TRW to różnie bywa, o czym pisałem w innym temacie. Ale fakt jest taki, że na TRW pojeździłem najdłużej, czy oryginały czy podróbki nie potrafię stwierdzić, ale żaden zestaw TRW nie pojeździł u mnie krócej niż te 40-50k km, czego nie powiem np. o wahaczach Delphi albo FEBI - notabene marki ze średniej półki :). Montażu jakiś QNAP, Kraft, czy MS w życiu bym się nie podjął, szkoda czasu i nerwów.

Ta "chinszczyzna" ma być obelgą dla chińskich wyrobów?Nie te czasy.Kupiłem filtr oleju w opakowaniu Ricambi Orginali.Pod tym napisem "Made in China".

Są chińskie i chińskie wyroby ;)

Pierścienie oryginalne Yamahy do mojego motocykla (made in Japan) też robią w Chinach :/

Amortyzatory
Powrót