R
ridle
Guest
Pierwsze pytanie jak to się nazywa?? Czy można tylko to wymienić w wahaczu dolnym przednim??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Opłaca się tylko wówczas kiedy będziesz zamiast tulejek gumowych montował poliuretany. W przeciwnym razie jak kolega zauważył nie bardzo. Zregenerujesz sworzeń, to za jakiś czas padną tulejki, wymienisz tulejki, padnie sworzeń i tak w kółko, doliczając do tego koszt robocizny związany z montażem i demontażem wahacza.można w jakimś warsztacie regenerującym sworznie, ale to się nie opłaca
sworzeń jest metalowy, tego poliuretanem zastąpić się nie da. Przy regeneracji nigdy nie wiadomo z jakiego materiału jest wykonany sworzeń i miseczka w której się porusza, dlatego nie ma gwarancji ile to pojeździ zanim znów się zużyje.A czy poliuretanowe sworznie można kupić??
Panowie ja 2 dni temu wyciągnąłem wahacze dolne, wymieniłem tuleje a te sworznie wrzuciłem na prace o nacisku 20 ton (bo gałka prawie wypadała) kolega co sie na tym zna popukał coś tam porobił napchałem potem towotu (czy tam czegoś) założyłem nową osłonkę i śmiga, zero luzów i chodzi jak nowy.koszt całej operacji wyszedł mnie na podzespołach trw (chyba, wiem że bardzo dobra firma) 60zł + 2 piwka dla kolegi
. Wszystkie 2 zewnęczne tuleje i ta środkowa nowa, a sworzeń sprasowany :d Czyli tak jak by cały nowy wahacz
![]()
Panowie ja 2 dni temu wyciągnąłem wahacze dolne, wymieniłem tuleje a te sworznie wrzuciłem na prace o nacisku 20 ton (bo gałka prawie wypadała) kolega co sie na tym zna popukał coś tam porobił napchałem potem towotu (czy tam czegoś) założyłem nową osłonkę i śmiga, zero luzów i chodzi jak nowy.koszt całej operacji wyszedł mnie na podzespołach trw (chyba, wiem że bardzo dobra firma) 60zł + 2 piwka dla kolegi
. Wszystkie 2 zewnęczne tuleje i ta środkowa nowa, a sworzeń sprasowany :d Czyli tak jak by cały nowy wahacz
![]()