Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
To określ co Ci się stało, jeżeli masz luz to wystarczy wymienić łożyska i uszczelnienia za 50 zł i gotowe. Chyba, że masz pęknięty lub przegnity co jest rzadkie, ale możliwe to zmienia postać rzeczy.
W takim razie wystarczy wymienić zestaw naprawczy. Wyrobione są łożyska oraz ich bieżnie, sam wahacz na 99% nadaje się dalej do użytku. Zestawy można bez problemowo kupić na allegro, a i pewnie w swoim mieście kupisz.
Części są tanie, ale jeżeli będzie Ci to robił mechanik to robocizna już nie tym bardziej jeśli uszkodzone są łożyska prawego wahacza, bo trzeba zdejmować zbiornik paliwa, a przy lewym tylko ewentualnie kawałek wydechu.
mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie do wachacza tylnego jest przykręcana blacha z czujnikiem abs do której mocowany jest hamulec. jak ta część się nazywa?
Wydaje mi się, że chodzi Ci o piastę.
Wiem, że niektóre osoby rozpinają przewód hamulcowy, elastyczny od sztywnego i wyjmują zacisk, ale moim zdaniem jest to nie potrzebne i dokłada roboty. Ja odkręcam zacisk odczepiam od belki przewód sztywny i podwieszam na drucie. To samo tyczy się czujnika abs-u. Po niemiłych doświadczeniach z rozwaleniem czujnika podczas próby demontażu wolę i radzę odpiąć go pod kanapą niż demontować.
zgadza się abs trzeba odpiąć tak jak piszesz, ja mam padnięty czujnik i chcę kupić gdzieś samą tą blachę z czujnikiem, bo czujnik znalazłem za 250 PLN a tego nie mogę znaleźć
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.