• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

VIN - Co można się dowiedzieć w Eper?

Auto
166 2.4 jtd 10v
Spisałem sobie dane z tabliczki odnośnie ricambi version motore a vin miałem w dowodzie. Z VIN' kiem jest wszystko OK. Zadam głupie pytanie. Czy jest możliwość uzyskania szczegółowych informacji na temat samochodu po tych numerkach z tabliczki ? Wchodziłem na eper ale nie ogarniam tego a chodzi mi o to żeby sprawdzić wyposażenie i takie tam co miała czego nie miała i czy jest możliwość sprawdzenia czynności serwisowych jakie były wykonane w samochodzie i przy jakich przebiegach ? Proszę o odpowiedź bo dla mnie to ważne. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Wchodzisz tutaj http://eper.fiatforum.com/, ustawiasz stronę na PL i dalej wpisujesz tylko nr VIN. Wyskoczy Ci dokładna specyfikacja auta, silnik data prod itd., klikasz na dole "następna" i możesz przejrzeć całe swoje auto.

Natomiast z tego co wiem NIE MA ŻADNEJ możliwości sprawdzenia w ASO czy w internecie co, kto i kiedy robił przy aucie ponieważ nikt nie prowadzi takiego "spisu" ani tym bardziej go nie udostępnia.
Być może gdyś wiedział w którym ASO była robiona to mają jej historię, ale to już bardziej historia ich działań przy danym aucie niż de facto samej Alfy. Jeśli auto sprowadzone z zagranicy lub w takim rozumieniu jak napisałeś - ZAPOMNIJ

W każdym oddziale Fiata po numerze VIN da się sprawdzić co z samochodem się działo podczas gwarancji i nie tylko. Kupiłem samochód z Niemiec, kupiony w Niemczech i przez 7 lat tam użytkowany. Znajomy z Fiata dał mi wydruk z programu o historii mojego auta - WYSTARCZYŁ TYLKO VIN!!! Także jest w głównej bazie FIATA historia samochodu !!! W tabeli jest okres gwarancji, wyposażenie, miejsce przeznaczenie i różne inne dane. Im nowszy samochód tym więcej informacji tam znajdziesz. Wcześniej podobno wpisywali co im się podobało ;-).

Ostatnia edycja:
No to może Pazik wie lepiej. Ja w każdym razie o tym nie słyszałem. Jeśli się myliłem to zwracam honor.

Dzięki za info tylko na eperze są części zamienne a nie mówi nic o wyposażeniu auta na jakich felgach wyszło itp. a właśnie mi o takie rzeczy chodzi, chyba że da się to jakoś zrobić a ja nie wiem jak ?

Dzięki za info tylko na eperze są części zamienne a nie mówi nic o wyposażeniu auta na jakich felgach wyszło itp. a właśnie mi o takie rzeczy chodzi, chyba że da się to jakoś zrobić a ja nie wiem jak ?

Podłączam się pod pytanie, chciałbym także po nr VIN dowiedzieć się więcej o alfie

Wystarczyło przeczytać co wcześnie zostało napisane

W każdym oddziale Fiata po numerze VIN da się sprawdzić co z samochodem się działo podczas gwarancji i nie tylko. Kupiłem samochód z Niemiec, kupiony w Niemczech i przez 7 lat tam użytkowany. Znajomy z Fiata dał mi wydruk z programu o historii mojego auta - WYSTARCZYŁ TYLKO VIN!!! Także jest w głównej bazie FIATA historia samochodu !!! W tabeli jest okres gwarancji, wyposażenie, miejsce przeznaczenie i różne inne dane. Im nowszy samochód tym więcej informacji tam znajdziesz. Wcześniej podobno wpisywali co im się podobało ;-).

Witaj

nie sprecyzowałem pytania
wcześniej postąpiłem wg. powyższych instrukcji,po wpisaniu nr. VIN i miałem problem z odnalezieniem informacji,
teraz już widzę, pojawiają się "Vehicle Data" informację o silniku, rok produkcji etc

pytanie:
czy można znaleźć tam coś więcej, tj. konfiguracja wyposażenia (nav, elektyka itp), kolor lakieru

pozdr

pzdr

igorm tak jak wcześniej zostało napisane, być może dowiesz się coś więcej w serwisie, bo na pewno nie z internetu.

Amortyzatory
Powrót