Hej!
Nigdy dotychczas nie chwaliłem się samochodem na forum, ale w sumie to czemu by nie, zwłaszcza, że chciałbym Was też zapytać o wasze zdanie w kilku kwestiach
A więc, od około miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej Veloce z końcówki 2017 roku, salon Polska. Ona sama jeździ po drodze od jesieni 2018 więc niespełna 2 lata dopiero. Niemniej jednak samochód ma już swoje przejechane bo na dzień dzisiejszy 82k km. Gwarancja jeszcze rok ale póki co do serwisu się nie wybieram
Jeśli chodzi o konfigurację to z takich ciekawszych opcji:
Na dobrą sprawę prawie full opcja poza szklanym dachem, ACC (ale tutaj kolega epsonix pomoże) i lampami 35W.
Co będę zmieniał / dodawał w najbliższym czasie:
Co już w Giulii zostało zrobione:
Co mnie w Giulii zaskoczyło pozytywnie:
Długie światła same się włączają! Serio, nie wierzyłem, że coś takiego będzie w AR, wstyd mi.
Spalanie - da się zejść poniżej 8l/100 bez większych męczarni ale i tak przy 'normalnej' jeździe nie wychodzę powyżej 9.5l/100.
Co mnie zaskoczyło negatywnie:
Odpukać póki co nic, poza problemem ze składaniem siedzeń - problem z cięgnami o którym wspomniałem wcześniej - ale w ASO naprawili to od kopa.
W sumie przejechałem już około 3500 km. Samochód jest świetny, poza tym, że czasem zaskrzypi zegar to samochód zachowuje się i wygląda jak nówka z salonu
W środku wnętrze w stanie idealnym, więc jakość wykończenia na prawdę na plus.
Poniżej jakieś fotki poglądowe jak Giulia się prezentuje
Jako bonus dorzucam też moją wcześniejszą Alfę - nieoceniona 156 SW 1.9 JTD 140KM, która została w rodzinie z przyczyn oczywistych - tyle do niej dołożyłem w ostatnich 2-3 latach, że sprzedaż była by bluźnierstwem (turbo, dwumas, sprzęgło, zawieszenie TRW, amortyzatory, sprężyny i wiele innych)

Nigdy dotychczas nie chwaliłem się samochodem na forum, ale w sumie to czemu by nie, zwłaszcza, że chciałbym Was też zapytać o wasze zdanie w kilku kwestiach
A więc, od około miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej Veloce z końcówki 2017 roku, salon Polska. Ona sama jeździ po drodze od jesieni 2018 więc niespełna 2 lata dopiero. Niemniej jednak samochód ma już swoje przejechane bo na dzień dzisiejszy 82k km. Gwarancja jeszcze rok ale póki co do serwisu się nie wybieram
Jeśli chodzi o konfigurację to z takich ciekawszych opcji:
- Aktywne zawieszenie
- Deska w skórze (cały środek w brązie)
- Duże navi
- Pakiet asystent kierownicy plus
- Nagłośnienie H&K
- I inne
Na dobrą sprawę prawie full opcja poza szklanym dachem, ACC (ale tutaj kolega epsonix pomoże) i lampami 35W.
Co będę zmieniał / dodawał w najbliższym czasie:
- Aktywny tempomat jak to wyżej wspomniałem
- Android Auto / Apple Car Play. Jak myślicie - warto iść w dokładanie OEM (jest taka możliwość bo radio jest już z tych nowszych) czy jednak nakładka ENG Custom?
- Lotka na tył w stylu TI/QV - taki ładny ten ogonek :3 Zastanawiam się jedynie czy czarny połysk czy carbon, przy czym jeden carbonowy element nie będzie psuł całego efektu?
- Lekko skrzypiące zegary? Temat niestety znany z forum więc da się to poprawić.
Co już w Giulii zostało zrobione:
- Detaling + twardy wosk
- Dodanie emblematów 'Veloce' na błotniki - bo nie było o dziwo - taka już wyjechała z salonu.
- Poprawa cięgien do składania tylnej kanapy
Co mnie w Giulii zaskoczyło pozytywnie:
Długie światła same się włączają! Serio, nie wierzyłem, że coś takiego będzie w AR, wstyd mi.
Spalanie - da się zejść poniżej 8l/100 bez większych męczarni ale i tak przy 'normalnej' jeździe nie wychodzę powyżej 9.5l/100.
Co mnie zaskoczyło negatywnie:
Odpukać póki co nic, poza problemem ze składaniem siedzeń - problem z cięgnami o którym wspomniałem wcześniej - ale w ASO naprawili to od kopa.
W sumie przejechałem już około 3500 km. Samochód jest świetny, poza tym, że czasem zaskrzypi zegar to samochód zachowuje się i wygląda jak nówka z salonu
Poniżej jakieś fotki poglądowe jak Giulia się prezentuje
Jako bonus dorzucam też moją wcześniejszą Alfę - nieoceniona 156 SW 1.9 JTD 140KM, która została w rodzinie z przyczyn oczywistych - tyle do niej dołożyłem w ostatnich 2-3 latach, że sprzedaż była by bluźnierstwem (turbo, dwumas, sprzęgło, zawieszenie TRW, amortyzatory, sprężyny i wiele innych)