• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Veloce Q4 Nero Vulcano '24

mks

Użytkownik
Auto
Giulia Veloce '24
Kiedyś była Giulietta Quadrifoglio Verde w kolorze Nero Etna z czerwonym wnętrzem, i pewnie gdzieś tu jest w archiwach forum, potem Mercedes C63 AMG, na którego też tu wszyscy psioczyli, potem biały Seat Leon. A od 15 listopada stałem się posiadaczem Giulii Veloce Q4 z czerwonym wnętrzem, deską obszytą skórą, audio Harmann Kardon, a poza tym wszystko co było seryjnie w Veloce a jest tego duuużo.
Właściwie miałem auta nie zmieniać, ale z drugiej strony chciałem coś fajniejszego. Wizyta w kilku salonach "przy okazji" przekonała mnie, że właściwie nie ma obecnie nic ciekawego na rynku w podobnym budżecie. Przede wszystkim nic co jeździ bardzo fajnie, nadaje się do codziennego użytkowania i przy tym sprawia, że po wyjściu z auta rzucamy mu spojrzenie na parkingu. No i które nie jest jeżdżącym telewizorem w środku.
Koniecznie chciałem polifta z uwagi na światła oraz zegary cyfrowe, które swoim klasycznym stylem biją na głowę poprzednie analogowe.
I tak trafiłem do salonu AutoPlus na Potokowej w Gdańsku, celem obejrzenia kolorów (nie byłem przekonany do czarnej z czarnym wnętrzem, a tylko takie były w promieniu 300km) a tu czekała na mnie czarna z czerwonym wnętrzem, właściwie jest nierozpakowana.
No i miesiąc później jest u mnie w garażu, tu muszę podkreślić, że obsługa Pana Krystiana z salonu była na 11 punktów na 10 na każdym z etapów.

20241116_144146.jpg20241116_144103.jpg20241116_144048.jpg20241116_143918.jpg20241116_143841.jpg20241115_145030.jpg20241115_145036.jpg20241115_213758.jpg20241115_145519.jpg20241115_144959.jpg20241124_232355.jpg20241115_215320.jpg20241124_232447.jpg

Gratulacje!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Z uwagi na lampy tylko polift wchodził w grę o ile w 2016 xenon wyglądał fajnie to już się te lampy zestarzały, a te nowe z tymi potrójnymi ledami dziennymi wyglądają imho super. No i zegary cyfrowe, które mają 3 dosyć duże możliwości konfiguracji plus ten klasyczny wygląd w którym można sobie nawet wyłączyć prawy ekran w obrotomierzu i mieć praktycznie 2 analogi które w trybie D uzyskują bardziej sportowy wygląd. No i Veloce obecnie ma w standardzie dużo bogatsze wyposażenie niż przed liftem - mam dorzucony tylko pakiet z Harmanem i skórą na desce rozdzielczej, pakiet z alarmem, jazdą autonomiczną, inteligentną kontrolą prędkości i lakier metalic, a cała reszta to standard obecnie, można było dorzucić tylko szklany dach.

zegary cyfrowe z klasycznymi mają tyle wspólnego co Polska z lotami kosmicznymi - nazywanie tego co sie wyświetla na tym ekranie klasyką to jakieś nieporozumienie. płaski obraz, mizerna czytelność no ale - każdy ma prawo do swojej oceny. dla mnie zrobiono coś na siłe - krok wstecz bo...wszyscy mają

a widziałeś na żywo te "nieczytelne" zegary ? analogowe są 3D czy jak ? bo wydaje mi się że tarcza jest plaska a jedynie wskazówka milimetr przed nią. Stylistyka cyfrowych zegarów jest dużo bardziej klasyczna niż przedliftowych, które są poprostu zwykłe jak w setkach aut, nawet nie nawiązują do zegarów Alfy Romeo sprzed laty, tylko do zegarów 159.

a widziałeś na żywo te "nieczytelne" zegary ? analogowe są 3D czy jak ? bo wydaje mi się że tarcza jest plaska a jedynie wskazówka milimetr przed nią. Stylistyka cyfrowych zegarów jest dużo bardziej klasyczna niż przedliftowych, które są poprostu zwykłe jak w setkach aut, nawet nie nawiązują do zegarów Alfy Romeo sprzed laty, tylko do zegarów 159.

Sorry, ale nie mogę się z tym zgodzić. @Dareek ma rację, ja nie wiem jak stylistyka cyfrowych zegarów może być bardziej klasyczna niż analogowych. Może to coś tam udaje i można sobie nawet przełączyć różne rodzaje tych zegarów, zmienić ich wygląd, ale to się wyświetla na ekranie, wiec z zasady jest dużo dalej od klasyki. Tobie się może to bardziej podobać i ok, ale jak czytam, że to jest klasyczne to mam takie wtf?! ;)

Pozdrawiam i niech służy fura bezawaryjnie.

Tez mi tak po głowie Giulia jako daily chodzi, choć u mnie kolorystyka byłaby pewnie dokładnie na odwrót ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

mi nie podoba się pastelowy czerwony ;) o ile na zdjęciach nieźle wygląda bo łatwo wyciągnąć kolor, o tyle na żywo jak dla mnie szału nie robi.

Amortyzatory
Powrót