• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] vehicle protection system not available

Ten, którym obraca grot, tak.

P. S.
Gdyby to nie było nieprawdopodobne, to napisałbym, że ktoś koledze podmienił kluczyk.

A ta część którą steruje pilot to co to jest?

P.s uważasz że właściciel jest idiota i nie zauważył ze ma nie swoj kluczyk?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Może najpierw ustalmy co nazywasz zamkiem, bo jeśli to, w co wkłada się grot, to jest on mechanicznym odpowiednikiem tego, co uruchamiasz pilotem, czyli rygiel, dlatego można nim otworzyć samochód bez podpiętego akumulatora :)

Dlatego napisałem, że "gdyby to nie było nieprawdopodobne" - nie wiem, czy Ty czytasz co piąty wyraz?

Czyli otwarcie lub zamknięcie grotem nie ma nic wspólnego z mikrostykiem który jest w w środku?

To Ty sobie dalej prowadź tę jałową dyskusję, a ja podpowiadam koledze, że zamek, czyli tę część, w którą wkłada się grot, można po prostu naprawić.

To Ty sobie dalej prowadź tę jałową dyskusję, a ja podpowiadam koledze, że zamek, czyli tę część, w którą wkłada się grot, można po prostu naprawić.
Przypominam ci ze kolega nie może się dostać do środka a ty pieprzysz coś o naprawie zamka. Który I tak jest do wymiany skoro po zalaniu go środkiem w celu uruchomienia go grotem nic to nie dało to co tu naprawiać? I kto da gwarancję szczelnosci po zlozeniu tego spowrotem po rozebraniu, oraz czy i ile to będzie działało.

Przypominam ci ze kolega nie może się dostać do środka a ty pieprzysz coś o naprawie zamka. Który I tak jest do wymiany skoro po zalaniu go środkiem w celu uruchomienia go grotem nic to nie dało to co tu naprawiać? I kto da gwarancję szczelnosci po zlozeniu tego spowrotem po rozebraniu, oraz czy i ile to będzie działało.

nikogo nie obrażając , chyba masz mierne pojecie o zamkach .

Nigdy nie twierdziłem że jestem fachowcem. Ale To jest moje zdanie i uważam że ten akurat zamek jest do wymiany. Nie do naprawy.

Nigdy nie twierdziłem że jestem fachowcem. Ale To jest moje zdanie i uważam że ten akurat zamek jest do wymiany. Nie do naprawy.

sam widzisz ''nie jestes fachowcem "ale zamek jest do wymiany

Napisałem wyraźnie, to jest moje zdanie. Czego nie rozumiesz każdy zrobi jak uważa , ty możesz spróbować naprawić jeśli się znasz Ok nie mam z tym problemu. Ja bym wymienił na nowy co w tym złego? Nie znam się na naprawach takich rzeczy ale potrafię wymiec więc w czym problem?
Poza tym czepiasz się jak nie powiem kto, zamiast napisać koledze jak ma się dostać do auta.

Ostatnia edycja:
powiem tak , zachowujesz sie jak rozpieszczone dziecko , nie naprawie wiec wymienie , dokładnie jak obecni mechanicy ,oczywiscie nie wszyscy , całe szczescie , to tez wymieniacze bo tak łatwiej , juz podales kol. rozwiazanie wiec po co je dublowac

Ale co w tym złego ze wymienię na nowe cos czego nie potrafię naprawić?
I co ma tu do rzeczy rozpieszczone dziecko.
Poza tym naprawa takiego zamka to nie jest 30min roboty więc też trzeba wziąć to pod uwagę. Wyjecie tego zamka też zajmuje czas. A nie każdy ma jak ty widze wiedzę zeby to naprawić i schować otwarte auto w garażu, bo nie każdy ma garaż, więc jeśli chodzi o mnie po 1 nie znam się po 2 nie mam garażu na czas naprawy u fachowca zeby auto schować więc zostaje wymiana na nowy.

Ostatnia edycja:
Po pierwsze wd40 na zapieczony od lat nie używany zamek będzie słaby. Spróbowałabym cx80 lub coś innego silnie penetrującego co do zapieczonych rzeczy jest używane. Jak kluczyk pasuje powinno puścić. I na przyszłość jak odpinasz aku, zostaw auto otwarte co chyba już zapamiętasz. Drut i odchylenie drzwi. Sprawdź ile kosztuje uszczelka drzwi, bo po takiej akcji będzie prawdopodobnie do wymiany i trzeba będzie się pobawić w doginanie drzwi, żeby wiatr nie szumiał przy większych prędkościach. Nie wiem czy taniej nie będzie wybić ta mała szybę w bagażniku. Ale najpierw spróbuj czegoś silnie penetrującego.

słyszysz co piszesz , skad wiesz czy 3o min . nie wystarczy,skoro sie nie znasz , czas wymiany jest porównywalny z z czasem ewentualnej naprawy , tez zamek trzeba wymontowac i dopiero stwierdzic da sie czy nie naprawic ,

Wyciągałeś ten zamek?
Bo ja tak więc wiem ile. A jeśli robisz to nie codziennie to tylko dłużej. Więc wiem co pisze.

tu Cie zaskocze , wyciagalem , troche roboty jest i 30 min , Ci nie starczy , ale to jałowa dyskusja poki drzwi zamkniete

A gdzie ja napisałem że 30min wystarczy?
Przeczytaj swoje posty bo sam sobie zaprzeczasz. Najpierw pytasz skąd wiem że 30min nie wystarczy potem piszesz ze trochę roboty jest i 30min to mało. Więc jak to jest?

ok , wezme na klate swoja pomyłka , masz racje chodziło Ci o naprawe , bardzo przepraszam za pomówienie ,

Nie szukajcie problemu na zapas. Może cx80 ruszy ten zamek i kolega będzie mógł się zająć uruchamianiem auta. Bo tam jeszcze może mieć problem z immobilizerem.

Po pierwsze wd40 na zapieczony od lat nie używany zamek będzie słaby. Spróbowałabym cx80 lub coś innego silnie penetrującego co do zapieczonych rzeczy jest używane. Jak kluczyk pasuje powinno puścić. I na przyszłość jak odpinasz aku, zostaw auto otwarte co chyba już zapamiętasz. Drut i odchylenie drzwi. Sprawdź ile kosztuje uszczelka drzwi, bo po takiej akcji będzie prawdopodobnie do wymiany i trzeba będzie się pobawić w doginanie drzwi, żeby wiatr nie szumiał przy większych prędkościach. Nie wiem czy taniej nie będzie wybić ta mała szybę w bagażniku. Ale najpierw spróbuj czegoś silnie penetrującego.

Wybicie klejonej szyby to największy koszt, najlepiej jak bić to tylne drzwi. Najmniejszy kłopot w wymianie a szyby na allegro były po kilkadziesiąt złotych. Sprawdź którą kupisz najtaniej i tą zbij.

Amortyzatory
Powrót