• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Używany silnik

Jejek

Użytkownik
Auto
Giulietta 2011 1.4 MA (170KM)
Witam. Potrzebuję silnika do swojej Alfy. Okazało się, że wał do wyrzucenia (nie nadaje się do szlifu) i przydałby się kapitalny...a to nie na moją kieszeń, niestety. Zima nadchodzi.

Szukam;

2.0 JTS (932AXA) (166 KM)
2002.03 - 2005.09
1970 ccm
122 kW
4 cylindry
937 A1.000

Gdyby ktoś coś widział lub wiedział to proszę o kontakt.
Najlepiej kompletny silnik z przebiegiem poniżej 200 000 km... kupię oczywiście.
Pozdrawiam.

Witam. Potrzebuję silnika do swojej Alfy. Okazało się, że wał do wyrzucenia (nie nadaje się do szlifu) i przydałby się kapitalny...a to nie na moją kieszeń, niestety. Zima nadchodzi.

Szukam;

2.0 JTS (932AXA) (166 KM)
2002.03 - 2005.09
1970 ccm
122 kW
4 cylindry
937 A1.000

Gdyby ktoś coś widział lub wiedział to proszę o kontakt.
Najlepiej kompletny silnik z przebiegiem poniżej 200 000 km... kupię oczywiście.
Pozdrawiam.
witaj mam pytanie a czemu wal do wyrzucenia?? silniki do jtsa sa na allegro ale ja przed montażem i tak bym zajrzał do panewek i głowicy ze względu na nagar. ps. ja bym robil ten co był w belli

- - - Updated - - -

kolego przeczytałem twoje wpisy zmien mechanika!!! jak kolega pisał,wał na 1 szlif do tego panewki po 1 szlifie i pewnie któryś korbowód do wymiany bo jest jajowaty i dlatego ciśnienia nie trzymał

Zmieniłem i stwierdził, że taniej wyjdzie drugi silnik niż kupować wał, bo podobno fioletowy się zrobił i do szlifu nie nadaje...a panewkami musiało obrócić, bo blok także do szlifu musiałby iść.

a drugi silnik będzie miał wszystko super ?

Taniej, pod warunkiem, że kupiony silnik będzie w dobrym stanie i zadbany. Ale tego nie da sie za bardzo stwierdzić bez rozbierania go.
Remont oczywiście droższy ale na długo.

Prawdopodobnie wystawię ogłoszenie na sprzedaż, może kto da 3500 za całość z uszkodzonym silnikiem.

Panowie, potrzebowałbym jeszcze porady, czy może INNE silniki od Alfy pasują do tego modelu? Np. taki 2.0 150 KM od 147 z 2007 roku? Czy to musi być koniecznie ten JTS ? Z takimi oznaczeniami? Dodam, że tylko 2.0 mnie interesuje.

Oczywiście, że da się, tylko to będzie się wiązać z masą przeróbek, niekoniecznie opłacalnych. TS i JTS to już nie są te same silniki.

Amortyzatory
Powrót