• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Używał ktoś postojówek LED Can-BUS?

• Autor wątku Autor wątku marqo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W 159 jak sie przepali zarowka pozycyjna to wywala komunikat o przepalonej zarowce... zakupilem na allegro specjalnie pod Alfe 159, troszke mocniej swieca, ale nie jest to biala barwa swiatla...

Mogę potwierdzić słowa Faya99, właśnie mam postojówkę lewą przepaloną i mi wywala komunikat przy każdym włączeniu silnika...

Klejek, wrzuć proszę fotkę jak Ci ten kontrast wyszedł. Pomożesz ostateczną decyzję podjąć ;)

Myślałem że nie zapytam ,okazało się że "poległem" w konfrontacji z żarówką:),jak ją wyciągnąć?,w instrukcji pisze enigmatycznie(działając na zaczep),działałem paluchami i nic:),czułem pod palcami coś plastikowego,trzeba to pociągnąć do siebie,w dół,do góry?.

Witam,

Użytkuję postojówki LED can bus od kilku miesięcy, wreszcie zakończył się problem z nieustannie przepalającymi się żarówkami :)
BC nie wyświetla żadnych błędów, a LEDowe postojówki świecą bardzo ładnie :)

Myślałem że nie zapytam ,okazało się że "poległem" w konfrontacji z żarówką:),jak ją wyciągnąć?,w instrukcji pisze enigmatycznie(działając na zaczep),działałem paluchami i nic:),czułem pod palcami coś plastikowego,trzeba to pociągnąć do siebie,w dół,do góry?.
Tam jest takie oczko. Włożyłem w nie palec i po prostu pociągnąłem w osi żarówki.
Problem większy przy montażu :P Nie mam pojęcia czy dobrze włóżyłem :P Nie było żadngo "klik" czy czegoś podobnego.
Na szczęście lada dzień przegląd to poproszę by spojrzeli.

Ja kupowałem na allegro od użytkownika LED-labs

Klejek, wrzuć proszę fotkę jak Ci ten kontrast wyszedł. Pomożesz ostateczną decyzję podjąć
spoko nie ma sprawy,wrzuce zdjecie albo dzisiaj albo jutro zależy jak będę z czasem stał

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:21 ----------

Ja kupowałem na allegro od użytkownika LED-labs

też kupowałem u tego użytkownika i ponad pół roku i bez żadnych uwag:)

Dzięki Klejek za foto... Jednak kontrast jest spory i na ten moment odpuszczam to rozwiązanie... Własnie zamówiłem zestaw żarówek H7 i W5W Philips Bluevision, bo koszt nie jest jakiś tragiczny, a przynajmniej będę miał ten sam odcień.
Dzięki za pomoc.

a możesz zrobić zdjęcie jak wygląda całość na bluevision, bo zawsze ciekaw wyłem czy naprawdę choć trochę przypominają one ksenony:) z góry dzięki

U mnie Philipsy BlueVision jako pozycyjne + fabryczne ksenony (też Philipsa) działają i wyglądają już ok. Przy standardowych żarówkach pozycyjnych różnica w temperaturze barwowej pomiędzy nimi była powiedzmy "mało estetyczna".

...

Zakupiłem w poniedziałek te LEDy, dzisiaj paczka do mnie dotarła idę do garażu żeby sprawdzić jak swiecą. Męczę się żeby wyciągnąć gniazda w których są postojówki, przy okazji urwałem te "łapki służące do przekręcania (lamy DEPO, wiec się nie dziwie o O).
Założyłem LEDy, wsadziłem je do lamy, uruchamiam światła i co? I CIEMNOŚĆ!

Ponownie wyciągam, sprawdzam oglądam, przekładam te LEDy, a one nie chcą świecić.
Czemu ja mam takiego pecha że musiałem akurat trafić na zepsute (i to dwie na raz ;/)

Ostatnia edycja:
...

Zakupiłem w poniedziałek te LEDy, dzisiaj paczka do mnie dotarła idę do garażu żeby sprawdzić jak swiecą. Męczę się żeby wyciągnąć gniazda w których są postojówki, przy okazji urwałem te "łapki służące do przekręcania (lamy DEPO, wiec się nie dziwie o O).
Założyłem LEDy, wsadziłem je do lamy, uruchamiam światła i co? I CIEMNOŚĆ!

Ponownie wyciągam, sprawdzam oglądam, przekładam te LEDy, a one nie chcą świecić.
Czemu ja mam takiego pecha że musiałem akurat trafić na zepsute (i to dwie na raz ;/)

Cześć,

diody mają określone bieguny. Odwróć je w gnieździe i powinno być OK:)
A jeśli to nie poskutkuje, to rzeczywiście są "trafione":/

Witam,może głupio się zapytam,a próbowałeś je odwracać w gnieździe bo dla Led do duża różnica.

Wiem ze trzeba podłączyć LEDy odpowiednimi biegunami ;0, jednak te H6 mają niesymetryczne bolce przez co nie można ich inaczej wsadzić :)
Dzisiaj jadę na spota to zobaczę jak to wygląda w innych AR ;)

Amortyzatory
Powrót