Uszlachetniacz paliwa

Marcin.t

Nowy
Auto
Alfa romeo 147 twin spark. 1.6 litra 120 km. hatchback.rok2001
Witam klubowiczów no i kolegów. moje pytanko: mam alfe 147-2001 rok. czy warto wlać do benzynki tak zwane uszlachetniacze paliwa? na rynku jest ich sporo a nie wiem czy warto? czy cos to daje i poprawia? proszę o podpowiedz Pooozdrowienia dla Alfaholików

nie znasz sie, w Nasielsku sie tak leje:):):) grunt że post zaliczony.

pzd.

Kolego nie kombinuj za dużo. Uszlachetniacze nie zastąpią terminowego serwisu czy świeżego oleju. Kupuj paliwo na dobrej stacji i uszlachetniacze nie będą potrzebne,

Raz na tzw. "ruski rok" chyba dobrze jest tam cos zalac, ale nie non stop ;d

Różnosci można znaleźć ale ludzie przeważnie lali SKYD i Liqui Molly.

371.jpg

wysłane z mt11

Polecam uszlachetniacz kleen-flo (w czarnej butelce do benzyny). Wlewam raz na rok przed zimą, butelkę 150ml na pełny bak. Nie wiem ile w tym prawdy, ale najważniejsze jest to, żeby pozbyć się wody w baku. I tu nie chodzi o to, że woda jest z chrzczonego paliwa (woda nie miesza się z paliwem - dla ludzi gadających takie bzdury - tylko zazwyczaj pływa po górze), ale powstają kropelki na ściance baku gdzie nie ma paliwa (chyba ze zmian temperatur). I tak to się odkłada i odkłada... A przyjdzie potem jazda na konkretnej rezerwie i kaput :P Polecam też STP do czyszczenia wtryskiwaczy, ale to też raz na ruski rok albo jeszcze rzadziej. Chodzi o to, żeby pozbyć się syfu, nagarów, itd. Nie wolno stosować tego często bo potrafiłoby wypłukać uszczelki, więc będzie jeszcze gorzej.

Ostatnia edycja:
Polecam, ale w litrowych nie widzialem. Te sa 30 dla stacji paliw.

Załączniki

• uploadfromtaptalk1421853227673.jpg
    uploadfromtaptalk1421853227673.jpg
    81.3 KB · Wyświetleń: 75
Jeśli już ktoś chce lać jakieś cudo do baku to poleciłbym STP albo LM. Kiedyś zalałem STP do benzyny w 145 i różnicy nie odczułem żadnej, choć może swoje zadanie wykonał :)

ja jedynie na mrozy i zimę depresator leję, ale może warto by było właśnie coś do czyszczenia wtrysków kupić i zalać ?

Ja czy zima czy lato na każdy zbiornik leję 100 ml 2T. Robię to od 3 lat w dwóch samochodach i nigdy nie miałem problemu z wtryskami i pompą.

Ja zalałem do benzyniaka valvolina do czyszczenia wtrysków itd. no po przejechaniu ponad 100 km była różnica wyczulana. Preparat ten ma za zadanie czyszczenie z nagarów. U mnie widocznie było tego sporo bo różnica była. Paliwo cały czas te same z tej samej stacji.

Amortyzatory
Powrót