Uszkodzony czujnik xenon ?

Yerzo

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive
Witam koledzy,
pojawił mi się problem z samopoziomowaniem xenonu.

Po odpaleniu xenonu światła robią bardzo mały skok w czasie poziomowania.
Najlepiej zobrazuje to poniższy obrazek :

Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem zakres poziomowania się przed awarią i po :
Żółty - po, czerwony - przed.

Wyjełem czujnik położenia z przedniego wahacza i zauważyłem, że jego element odpowiedzialny za poziomowanie chodzi bardzo luźno. Na zdjęciu pokazuje, który to element. Zółtym kolorem zakreśliłem :

Odpaliłem zapłon przy wyjętym czujniku i światła nadal robią bardzo krótki skok.

W czasie jazdy światła świecą bardzo nisko i krótko. Chciałbym to teraz zrobić i nie odkładać na jesień.

Może ktoś z Was wie w jakiej cenie można dostać taki czujnik i czy w 147, 156 lub w jakimś Fiacie są takie same czujniki ?

gdzies juz byl temat o tym połaczeniu ciegna z czujnikiem korektora, chłopaki łaczyli ciegno za pomoca opasek elastycznuch tzw, cugbandów, podejrzewan iz brak połączenia czujnika z ramieniem powoduje opadniecie ksenonów.

pozdrawiam

gdzies juz byl temat o tym połaczeniu ciegna z czujnikiem korektora, chłopaki łaczyli ciegno za pomoca opasek elastycznuch tzw, cugbandów, podejrzewan iz brak połączenia czujnika z ramieniem powoduje opadniecie ksenonów.

pozdrawiam
to ja pokazywałem chłopakom jak to podłączyć więc tamten temat dobrze znam :)

tutaj problem jest inny bo cięgno jest dobrze spięte "trytką" lecz światła robią za mały ruch przez co świecą bardzo nisko.
Regulacja ręczna w samych lampach już chyba powoli się kończy.

ok

na zdjeciu widze rozłaczony łacznik wiec z tad takie skojarzenie

pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót