• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Uszkodzenia skrzyni biegów M32 !

Sprawdź łożysko podpory półosi.
Wiadomo,ze to wszystko mozna sprawdzić ale czy to,ze swiszcze(naprawdę cicho)podczas jazdy nawet jak wcisnie sie sprzeglo lub bieg zmieni na jalowy wyklucza skrzynie lub jej łozyska? Jesli wyklucza to pole szukania mocno zawezone a usterka błaha.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Wyklucza. Ewentualnie łożysko w (tylnym?) kole. Posłuchaj czy dźwięk zmienia się gdy jedziesz wężykiem.

Wyklucza. Ewentualnie łożysko w (tylnym?) kole. Posłuchaj czy dźwięk zmienia się gdy jedziesz wężykiem.
Dzwiek jest taki sam non-stop.Zmienia sie tylko jego czestotliwosc tzn.podczas przyspieszania i chamowania,zwalniania.Przy chamowania.Na zakretach,na prostej caly czas ten sam.Kolego jesli masz pojecie o tej nieszczesnej skrzyni m32 i uwazasz,ze w tym konkretnym przypadku(z tego co opisalem) to nie ona jest winna podaj mi swoj nr tel na pw zadzwonie do Ciebie i nakresle konkretnie tą usterkę.Ja wysle rowniez do Ciebie wiadomosc z moim nr.Dziekuje tez za odzew.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Mam podobny problem w Alfie Mito 1,4 tjet 155 km, tzn od prędkości Ok 25 km/h słychać jest buczenie nie ma znaczenia na którym biegu jadę i z jaką prędkością, hałas jest cały czas taki sam czy auto toczy się na luzie, czy na biegu czy na wciśniętym sprzęgle. Wymieniłem łożyska kół z tyłu i jedno łożysko z przodu. Możliwe ze hałasuje to ostatnie nie wymienione łożysko koła? Czy takie hałasy pasują do awarii skrzyni biegów?

Amortyzatory
Powrót