• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Uszczelki klimatyzacji

J

jasio79

Guest
Witam
Niestety przy upałach padła mi klima, po rozebraniu okazało się że:
- chłodnica klimy nieszczelna - do wymiany
- padło sprzęgło klimatyzatora w związku z czym pójdzie do regeneracji

Pytanie czy ma ktoś numery katalogowe uszczelek które są :
- podłączenie chłodnicy klimatyzacji
- podłączenie kompresora klimy

Jak pojedziesz do zakładu który napełnia klimatyzację lub naprawia chłodnice to możesz u nich kupić odpowiednie.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

nie ty jeden w nieszczesciu moja sprezarka sie rozszczelniła i co najzabawniejsze moj spec od klimy twierdzi, ze nie moze załatwic spezarki po regeneracj a wyjecie i remont to koło 10 dni , a nowa to kosmos cenowy do starego auta

Mi na szczęście tylko zdechło sprzęgiełko. Widziałem cena nowego zamiennika valeo 1500 zł, orginał kosmos, 1/4 wartości auta, u mnie do regeneracji kompresor(łożysko i sprzęgło) chłodnica klimy, uszczelko no i nabicie bo gazu było 0g

- - - Updated - - -

Niestety powiedzieli mi że do 2.4 musze sobie kupić orginał

Przerabiałem temat w 2019 roku - padnięte sprzęgło kompresora i wtedy nigdzie nie szło dostać nowego sprzęgła do tej sprężarki, ani całej regenerowanej sprężarki. Skończyło się zaryzykowaniem i montażem używanego kompresora (udało mi się kupić w okolicy).

Sam montaż i demontaż to kilka godzin roboty z uwagi na dostęp i montaż krótkiego paska elastycznego.

Co do numerów uszczelek/oringów to numerów oryginału nie ma, bo to jest komplet razem z przewodami. Ale to żaden problem, bo w zakładzie przy montazu dobiorą Ci odpowiednie.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Ale oryginał kompresor czy uszczelki, bo nie do końca jestem pewien o czym piszesz ;)

Ale głupoty piszecie
Oczywiście, że są oryginały tych uszczelek i nie trzeba kupować przewodu aby je mieć
Proszę bardzo

1. 10877887 - uszczelka przewodu 3/8"
2. 10878180 - uszczelka przewodu 3/4"
3. 10877980 - uszczelka przewodu 1/2"

Tylko już nie pamiętam dokładnie które są do chłodnicy a które do kompresora ???
Do chłodnicy wiem, że idą te najmniejsze
Wystarczy zakupić po 2 lub 3 sztuki z każdego rodzaju i powinno wszystko być ok.

Pozdrawiam
PS
Są też zamienniki można porównać ceny ale chyba nie warto.

Warto warto, "ori" uszczelki kosztują chore pieniądze, a można kupić zwykłe uszczelki metalowo-gumowe po złotówce, które dają radę.

Ale głupoty piszecie
Oczywiście, że są oryginały tych uszczelek i nie trzeba kupować przewodu aby je mieć
Proszę bardzo

1. 10877887 - uszczelka przewodu 3/8"
2. 10878180 - uszczelka przewodu 3/4"
3. 10877980 - uszczelka przewodu 1/2"

Tylko już nie pamiętam dokładnie które są do chłodnicy a które do kompresora ???
Do chłodnicy wiem, że idą te najmniejsze
Wystarczy zakupić po 2 lub 3 sztuki z każdego rodzaju i powinno wszystko być ok.

Pozdrawiam
PS
Są też zamienniki można porównać ceny ale chyba nie warto.

Mea culpa :)

Ale 20zł za uszczelkę, którą kupujesz za 2-3zł...

Ale oryginał kompresor czy uszczelki, bo nie do końca jestem pewien o czym piszesz ;)

Uszczelki juz ogarnięte, w eper podane są ilości a rozmiary zweryfikowane suwmiarką.

- - - Updated - - -

Warto warto, "ori" uszczelki kosztują chore pieniądze, a można kupić zwykłe uszczelki metalowo-gumowe po złotówce, które dają radę.

kpl 4 uszczelek sprzedali mi z rabatem za 80 pare zł więc nie ma tragedii, lepsze to niż potem nabijać klime bo padła uszczelka za kilkanaście zł

No i klima ogarnięta, Nowa chłodnica klimy(udało mi sie orginał wyrwać za 430 zł bo zalegał komuś w magazynie), uszczelnienie kompresora klimy plus jego regeneracja- nowe łożysko i sprzęgiełko, robota, nabicie klimy bo było zero gazu i dobiłem do 1900

No i klima ogarnięta, Nowa chłodnica klimy(udało mi sie orginał wyrwać za 430 zł bo zalegał komuś w magazynie), uszczelnienie kompresora klimy plus jego regeneracja- nowe łożysko i sprzęgiełko, robota, nabicie klimy bo było zero gazu i dobiłem do 1900

ja trzy tygodnie czekam ,az ogarnie sprezarkre i coraz bardziej mam dosc tego mech, dobrze ze mało jezdze , byłem u innego to termin ma na 24 lipca , tragedia

słyszałem o nich , u mnie sa tez super fachowcy , powaznie, tylko maja takie terminy jak pisałem , a chciałem regenerowana ale widze ze skonczy sie na nowej , mialo byc tak ze pojade wymienia nabija i finał , a nie wymontowywac regenerowac i dopiero zakładac , kupie w de ,tam wychodzi koło 220 euro

220 ojro za nową taniutko jak za nową. Regeneracja z nowym sprzęgiełkiem wyszła mnie 500 ale zrobili prawie od ręki

220 ojro za nową taniutko jak za nową. Regeneracja z nowym sprzęgiełkiem wyszła mnie 500 ale zrobili prawie od ręki

ale ze co , zajechales i regenerowali na miejscu , nie chce tak ze ja wymontuje , znaczy mechanik , aja zawioze odbiore i mech zamontuje

moja klima działała chwile , mech włożył nowa sprezarke , a jakos ni pomyslał o nowych uszczelkach ,tych co dokreca sie przewody , i czynnik uleciał i teraz w serwisie brak ,czas ocekiwania miesiac , znalazłem gdzies na internetach ale za bardzo nie wiem jakie , wyszczególnione jest kilka modeli i rózne rozmiary i tu zaczyna sie problem , moze ktos ma wiedze?

Jeśli masz możliwość zmierzenia suwmiarką średnicy przewodu wystarczy podjechać do sklepu z uszczelniaczami (rolniczy itp) i zapłacisz 2-3 zł za obie uszczelki.

Amortyzatory
Powrót