[159] Uszczelka

enzzo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.0JTDM DISTINCTIVE
Witam, Panowie czy pod pokrywą zaworów w silniku 2.0 jtdm znajduje się jakaś uszczelka? Czy jest to uszczelniane silikonem?

Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4

W ASO wszystko jest możliwe, zwłaszcza ceny z kosmosu

w innym ok 130 - ale to dane tak na szybko

Panowie, klikając w powyższy link z ePeru można sprawdzić ile kosztuje ten produkt. Klikając na numer części otwiera się okno z ceną w EUR. Nie jest to aktualna cena, ale szacunkowo wiadomo jakich wartości trzeba się spodziewać. Drugi sposób na sprawdzenie ceny to wpisanie tego numeru części u Litwinów na stronie, której serwer alfaholików nie jest w stanie przełknąć i obcina z niej nazwę f.i.a.t: link do strony: www.fiat-autoparts.com

W Intercarsie ok 140 zł kosztuje Victor Reinz.

Kurde to gość mnie troszkę naciąga na kasę :-/ 400 za robotę plus ta uszczelka. To chyba dużo?

Jeżeli jest jak w moim silniku to ściąganie pokrywy wiąże się z rozpięciem rozrządu. To może dlatego taki koszt.

Jeżeli jest jak w moim silniku to ściąganie pokrywy wiąże się z rozpięciem rozrządu. To może dlatego taki koszt.

Możliwe, nie znam się do końca na mechanice. Zwłaszcza diesel.. W Oplu astrze to sam robiłem takie sprawy a tu kosmos. Pozdrawiam

Zmienialem ta uszczelke w moim 1.9, oryginalna uszczelka w ASO kosztowala okolo 80zl, wymiana drugie 80zl.

Ściągnij osłonę silnika i będziesz widział czy do ściągnięcia osłony jest niebędne rozpinanie rozrządu. Ale szczerze wątpię.

Ściągnij osłonę silnika i będziesz widział czy do ściągnięcia osłony jest niebędne rozpinanie rozrządu. Ale szczerze wątpię.
Niestety za późno, auto już zrobione... Rachunek 700 pln :-/

Amortyzatory
Powrót