Uszczelka pod kolektorem

Cristofer

Nowy
Auto
alfa romeo 147 2.0 Ts (azzurro gabbiano)
Witam borykam sie z problemem dźwięku który wydobywa się z pod maski chodzi prawdopodobnie o którąś z uszczelek pod kolektorem. nigdzie nie mogę znaleźć takiej uszczelki i nie chodzi mi tutaj o łączącą głowice z kolektorem bo ta jest dostępna a tą kolejną. auto jest po wymianie silnika który nie równo pracował na wolnych obrotach prawdopodobnie przepływka. teraz cały czas źle pracuje coś pod maską strzela i pstryka po wcisnieciu pedału gazu i wyrzuca błąd. może ktoś miał podobny problem

I wyrzuca błąd, ale jaki bo to może zmieniać ocenę sytuacji.

Mówisz uszczelka pod kolektorem??
Sprawdź sam kolektor w jakim jest stanie, bo uszczelka nie ulegnie zniszczeniu sama z siebie pomimo iż jest materiałem eksploatacyjnym.

kolektor był odkręcany już dwa razy i dlatego że uszczelka jest nie dostępna wycinałem sam z blachy aluminiowej. dzisiaj chodzi ciszej ale dalej nie tak jak powinien a jeśli chodzi o błędy to P0300 p0303 P0304

jak to nie jest dostepna uszczelka pod kolektorem każda hurtownia powinna Ci ją sprowadzić ;)

Może w UK jej nie ma bo to dziwny kraj. Z Polski bez problemu można sprowadzić, nawet trzy sztuki - na zapas jakby ciapaty spartolił.

Mi niedawno wymienili uszczelkę pod kolektorem przy okazji innej naprawy. Pracuje ciszej i nic się nie dzieje. Może pora znaleźć dobry warsztat po prostu?

Problemem nie była uszczelka a dziura w tych dwóch rurkach które wychodzą za kolektorem na tym łączeniu . jest dostępna ale jest kilka modeli kolektorów do tego którego ja mam akurat nikt nie znalazł mi takiej uszczelki w różnych sklepach.

Amortyzatory
Powrót