• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Uszczelka dachu 159SW

z0nk

Nowy
Auto
VW
Cześć,

Mam pytanie odnośnie uszczelek/nakładek na dachu (podłużnych które idą przez cały dach).
Jak owe uszczelki są montowane ? Da się je nieinwazyjne ściągnąć ?
Jedna z nich ostatnio mi gdzieś odpadła :( a druga jest powyginana i wygląda bardzo niekorzystnie.
Chciałem kupić komplet nowych ale bardzo ciężko je znaleźć w pl. Znalazłem tylko jedną sztukę prawa na allegro.
Znacie może numer części ? Lub może macie jakieś nie uszkodzone na sprzedaż które są się zamontować ?

One są wciskane i na końcach mają taką jakby gąbkę fabrycznie posmarowaną klejem. Powinieneś to wyjąć bez problemu, wystarczy podważyć.
Raczej do dostania tylko w ASO. Ja płaciłem ostatnio coś koło 130-140 zł za jedną.

No to was zaskoczę. Kolega z forum może jeszcze je mieć na wyprzedaży lJATA... Poniżej 30zl/sztuki nowe originali ricambi z Włoch.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Podpowiem Ci, że warto na fb na grupie gieldy znalezc jego post bo tam zamiescil plik excell ze spisem czesci na wyprzedazy - zakupilem u biego w mega okazjonalnej cenie nowe reflektory bi-xenon do mojej 159.
To sa nazwy tych uszczelek wyszukane po numerze OEM z ePer:
156065337 SX SU PADIGLIONE NERO

156065329 DX SU PADIGLIONE NERO

a.kaminski @ autoczescisklep . com

Dziekuje bardzo za pomoc :D mam nadzieję że sie uda coś zdziałać. A jak myślicie używane warto kupić ? Czy koniecznie szukać nowych ?

Dziekuje bardzo za pomoc :D mam nadzieję że sie uda coś zdziałać. A jak myślicie używane warto kupić ? Czy koniecznie szukać nowych ?
Te ktore podalem u Aleksa wychodzi 24 zł za jedna uszczelke. Ale czas goni. Pisz pytanie juz dzis do niego.

Amortyzatory
Powrót